• BIST 13741.89
  • Altın 6282.85
  • Dolar 46.0997
  • Euro 53.2223
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Latek demiryoluna giriyor

Latek demiryoluna giriyor
15 vagonlu Latek Express Treni ile hizmet vermeye başlayacak olan Latek Lojistik, Batı ve Orta Anadolu'yu Tekirdağ üzerinden Avrupa'ya bağlayacak.

Latek demiryoluna giriyor

15 vagonlu Latek Express Treni ile hizmet vermeye başlayacak olan Latek Lojistik, Batı ve Orta Anadolu'yu Tekirdağ üzerinden Avrupa'ya bağlayacak.

Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, yazılı açıklamasında, Tekirdağ Limanı için önem taşıyan Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattının, ihraç ürünlerinin dağıtımında, demiryolunun daha aktif kullanımında katkı sağlayacağını belirtti.

Tekirdağ Limanı'nda yeni demiryolu hattıyla birlikte demiryolu olarak da hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden Erdoğan, bu amaçla oluşturulan Latek Express Treni'nin, Batı ve Orta Anadolu'dan deniz yolu ile Tekirdağ Limanı'na gelecek yükleri Avrupa'ya taşıyacağının altını çizdi.

Erdoğan, bu hizmeti Latek Lojistik olarak kendilerinin başlattığını kaydederek, Tekirdağ Limanı'nın demiryolu ile bütünleşmesiyle birlikte Haydarpaşa Limanı'ndaki yoğunluğun da hafifleyeceğini, şehir içi ve otobanlardaki trafiğin azalacağını kaydetti.

Türkiye'de ulaşımın ağırlıklı olarak karayolu ile yapıldığına, deniz yolu ve demiryolunun kısıtlı oranda kullanıldığına değinen Erdoğan, “Tekirdağ Limanı'nın demiryoluna kavuşması ile birlikte özellikle nakliye maliyetlerinde minimum yüzde 10'luk düşüş yaşanacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim