• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İstanbul Metrosu’nda Siemens imzası

İstanbul Metrosu’nda Siemens imzası
Siemens Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda Türkiye’deki başarılı çalışmalarının yanısıra, yenilikçi ürün ve teknolojileri ile yurt dışındaki başarılı projelerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Siemens ve Durmazlar sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvay ile Eurasia Rail Fuarı’nda…

Siemens, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda Türkiye’deki başarılı çalışmalarının yanısıra, yenilikçi ürün ve teknolojileri ile yurt dışındaki başarılı projelerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Siemens, Türkiye’nin raylı ulaşım atağının somut örneklerinin tanıtıldığı ve geçtiğimiz yıl ilk kez Ankara’da düzenlenen Eurasia Rail 2012 Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na yerli araç üretimine yönelik çalışmaları ve İstanbul Metrosu sinyalizasyon uygulamalarının tanıtımını yapacağı özel standıyla katılıyor.

Bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek Eurasia Rail 2012’ye “Complete Mobility” başlığı altında sunduğu yenilikçi çözümlerle katılan Siemens, “Altyapı ve Şehirler Sektörü” altında bulunan şehir içi ve şehirlerarası raylı ulaşım çözümleri tanıtımını gerçekleştirecek. Dünyanın dört bir yanında hayata geçmiş, kendini kanıtlamış ürünlerini Türkiye’deki sektör temsilcileri ile ilgililere anlatmaya hazırlanan Siemens’in standında ayrıca Durmazlar ile birlikte geliştirdiği Türkiye’nin sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvayı da bulunacak. Türkiye’nin demiryollarına ayrılan bütçesinin ilk kez karayollarına ayrılan bütçeyi geçtiği bir dönemde Durmazlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üretilen İpekböceği isimli tramvayda Siemens’in tüm dünyada kendini kanıtlamış raylı sistemlere yönelik elektrik motoru ve teknolojik aksamları kullanılıyor.

İstanbul Metrosu’nda Siemens imzası

Türkiye’de bugüne kadar farklı illerde çalışmalar gerçekleştiren Siemens, İstanbul’un en yoğun bölgelerinden biri olan Hacıosman – Şişhane arasındaki Metro hattının sinyalizasyon ve elektrifikasyon çalışmaları için gerçekleştirdiği projeyi de Eurasia Rail 2012’deki standında tanıtacak. Toplam 16.5 km uzunluğa sahip olan hat günlük 300 bin yolcu taşıma kapasitesiyle İstanbul’un toplu ulaşımında önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Seyrantepe ve Taksim istasyonlarındaki kontrol merkezlerinin kurulumunu gerçekleştiren Siemens, yönetimi kolaylaştırmak amacıyla VICOS RSC, Enerji ve Çevresel Kontrol SCADA sistemini devreye aldı. Havalandırma, elektromekanik ekipmanlardaki arızanın algılanması, alarm görüntüleme, yangın algılama ile duman tahliyesi veya kaçış yolu senaryolarının yönetimi ve izlenmesi gibi süreçlerin sorunsuz işlemesini sağlıyor.

İstanbul Metrosu’nun sinyalizasyon çalışmaları kapsamında pek çok büyük metropolde de kullanılan, uluslararası standartlar uyarınca gerekli tüm emniyet onaylarına sahip ve güvenilirliği kanıtlanmış Trainguard MT çözümünü kullanan Siemens, bu çözüm sayesinde İstanbul Ulaşım’a hem hareketli blok hem de sabit bloklu tren kontrol işletmesini emniyetli bir şekilde sağlıyor. 90 saniye dizi aralığı ile tasarlanan sistem, artan yolcu sayısı ve ilave hatları karşılayabilecek kapasitede. İstanbul Metro sinyalizasyon projesi, mevcut günlük işletme etkilenmeden, halihazırdaki sistemin değiştirilmesi ve modernizasyonu bakımından Türkiye’de bir ilk. Berlin ve Paris gibi Avrupa’nın önde gelen şehirlerinde de tercih edilen bir sistem olan Trainguard MT, tam otomasyonlu, sürücüsüz trenlerin kullanımını da sağlıyor.

Siemens ürünleri, bugün İstanbul dışında Bursa, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi farklı şehirlerdeki raylı sistemlerde de aktif olarak kullanılıyor.

Siemens, ulaşım alanında sunduğu entegre çözümleri, elektrifikasyon uygulamalarıyla zenginleştiriyor. Akıllı Şebekeler Raylı Sistemler Elektrifikasyon Grubu’nun hizmetleri arasında yer alan bu çözümler Katener Sistemler ve Trafo Merkezleri olmak üzere iki ana başlık altında ele alınıyor. Yüksek hızlı tren hatlarından tramvay sistemlerine kadar geniş bir yelpazede sunulan bu çözümlerle hattın ihtiyaç duyduğu tüm elektrifikasyon işlemleri gerçekleştiriliyor.

Uçaklarla yarışan hızlı trenler

Siemens, Almanya’dan İspanya’ya, Rusya’dan Çin’e kadar farklı coğrafyalarda kullanılan hızlı trenlerini de fuar kapsamında tanıtmaya hazırlanıyor. Saatte 400 kilometrenin üzerine çıkabilen hızıyla dünyanın operasyonda olan en yüksek sürate ulaşabilen trenlerini üreten Siemens, 1981’de başladığı hızlı tren üretimini bugün Velaro serisi trenleriyle sürdürüyor. Fuarı ziyaret edenler, hem hızı hem de konforuyla uçaklarla adeta yarışan Velaro trenleri daha yakından tanıma fırsatı da bulacak.

2.20120303105143.jpg

3.20120303105154.jpg

4.20120303105201.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim