• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Schneider, Eurasia Rail 2014’e katıldı

Schneider, Eurasia Rail 2014’e katıldı
Schneider Electric, Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na katılarak, entegre çözümlerini tanıttı.

Enerji yönetimi alanında dünya çapında uzman Schneider Electric, demiryollarına özel entegre çözümleriyle Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na katıldı.

Dünyanın önemli markalarıyla yaptığı işbirliğiyle bünyesine aktardığı teknik donanım ve tecrübeyi Türkiye’deki projelerin hizmetine sunan Schneider Electric, İstanbul Fuar Merkezi’nde 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Eurasia Rail’de ekipman tedariğinden sistem kurulumuna ve satış sonrası servis hizmetlerine kadar entegre çözümlerini tanıtma fırsatı buldu.

Schneider Electric, uluslararası bilgi ve deneyimi Türkiye’ye taşıyor

2010 yılında Areva’yı satın alarak raylı sistem pazarında önemli bir oyuncu haline gelen, 2011’de bünyesine kattığı Telvent şirketiyle raylı sistemlerde komple çözüm sunabilecek donanıma erişen Schneider Electric, metro ve tramvay projelerinde kullanılan doğru akım şatlama sistemlerini Türkiye’de üretebilen tek şirket konumunda bulunuyor.

Schneider Electric Ulaşım Satış Müdürü Can Ceylan, “Trafo imalatımız Gebze’deki fabrikamızda yapılıyor, orta gerilim hücrelerimiz de Manisa’daki fabrikamızda üretiliyor. Ürünlerimizin neredeyse tamamında Türk mühendislerinin imzası var. Bu noktada Türk ekonomisine önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Söz konusu departmanların Ar-Ge merkezleri de bünyemizde bulunuyor. Dizayn ekibi de dahil olmak üzere yaklaşık 80 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var” şeklinde konuştu.

Schneider Electric Ulaşım Satış Müdürü Can Ceylan, “Yapılmak istenen yatırımlara bakarsak; raylı sistem bir ülkenin ekonomisine en büyük katma değeri sağlayacak sistemlerden biridir. Ama bunu doğru değerlendirmek gerekiyor. Hızlı tren projeleri doğru ve iyi bir yatırım, ama bundan evvel yük taşımacılığının da belli bir noktaya çekilmesi gerekiyor. Yatırım maliyeti olarak hızlı tren kadar büyük bütçeli değil, dolayısıyla daha da hızlandırılabilir. Biz de bu projelerin hızlandırılmasını bekliyoruz. 2023’e kadar hedeflenen 8 bin kilometrelik hattın elektrifikasyonun yapılması gerekecek. Bunun için de ihalelerin bir an evvel sonuçlandırılmasını bekliyoruz” dedi.

"İki metro hattını bitirdik"

Ceylan, bu metro projelerinde komple trafo merkezlerini ve scada sistemlerini yaptıklarını belirterek, “Ankara Metrosu’nda ilk Sincan-Batıkent hattıyla başladık, sonrasında Ümitköy-Kızılay hattı dahil oldu. Dolayısıyla iki metro hattını şu anda bitirmiş olduk. Bu projede bir rekor kırıldığını düşünüyorum. Sözleşmenin imzalanmasına müteakip 7 ayda yaklaşık 24 tane yolcu istasyonunun ve trenlerin beslemesini sağlayan CER merkezlerinin teslimatını yaptık ve scada sistemlerini devreye aldık. Bu başarılması zor bir süreydi. Deneme sürüşleri başladı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’nın katılımıyla test sürüşlerini başlattık" diye konuştu.

“TCDD projelerinde yer almak istiyoruz”

Ceylan, Schneider Electric olarak TCDD’nin yürüttüğü projelerde trafolarla yer almak istediklerini vurguladı: “Trafolar bu işin kalbidir. Trafo fabrikalarımız ciddi deneyime sahip. TCDD’nin ihtiyaç duyduğu güçte trafoların imalatını yapabilen üç firmadan biriyiz. Kaba bir tahminle 200-250 tane yeni trafo merkezinin yapılmasını bekliyoruz. Pazar çok büyük, demiryollarında hayata geçirilecek o kadar çok proje var ki bu üç fabrika ancak yetişir.”

Türkiye’nin raylı sistemlerde oturmuş bir düzene sahip olmasının ve yatırımların ağırlıkla devlet desteğiyle yapılmasının yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten Ceylan, “Avrupa Yatırım Bankası, Asya Kalkınma Bankası ya da Ortadoğu’daki yatırımcılar, finansman imkanlarını Türkiye’ye açmış durumdalar. Bu bakımdan raylı sistem pazarının daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de günlük krizlerden ya da politik durumlardan diğer pazarlar gibi etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Bir projenin oluşması, ihale noktasına gelmesi üç sene alır, bir o kadar sürede de proje gerçekleşir. Dolayısıyla günlük sarsıntılardan etkilenmeyecek bir yapıya sahiptir” şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim