• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Altepe: Yeni vagonlar yoğunluğu azaltacak

Altepe: Yeni vagonlar yoğunluğu azaltacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray’da yeni vagonların gelmesi ile birlikte yoğunluğun azalacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında yapıldı. Toplantı öncesi son bir ayda yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunlukla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Metro taşımacılığının dünyanın her yerinde yoğun olduğunu belirten Başkan Altepe, en akılcı metotlarla metro taşımacılığının Bursa’da yapıldığını söyledi.

"Yeni vagonlar geldiğinde yoğunluk tarihe karışacak"

Ulaşıma yapılan yatırımlara rağmen metro hatlarındaki sıkışıklığı azaltamadıklarını, bu durumun uzatılan hatlar ve vagon yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Altepe, “Şu anda vagon sayımız yeterli değil. Hem metro vagonu hem de tramvay ihalesine çıktık. Yeni vagonlarımız geldiği zaman sefer sayısı sıklaşacak ve yoğunluk tarihe karışmış olacak” dedi.

S plakalar da yolcu taşıyabilecek

Büyükşehir Belediye Meclisi, haziran ayı birinci oturumunda, Bursa şehir merkezinde çalışan S plakaların ilçeler de de çalışabilmesi yönünde karar alındı. İlçelerde çalışıp şehir merkezinde de yolcu taşımacılığı yapan S plakaların da ‘belli bedel ödenmesi karşılığında’ şehir merkezinde yolcu taşımacılığı yapılabilmesinin önü açıldı. Konuya ilişkin öngörülen karar, netleştirilmesi ve tekrar meclise sevk edilip yürürlüğe sokulabilmesi için ilgili komisyona havale edildi.

Yolcu taşımacılığıyla ilgili düzenlemelerin Ulaştırma Bakanlığı’nca belirlendiğini, uygulamanın da İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, S plakalarda yaşanan sıkıntının alınan kararlarla çözüme kavuşacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sınırları içerisinde yaşanan her türlü sıkıntıyı çözüme kavuşturma yönünde gönüllü olduğunu belirten Başkan Altepe, mecliste alınan kararla şehir merkezinde taşımacılık yapan S plakaların bundan sonra ilçelerde de çalışabileceğini ifade etti. İlçelerde çalışıp da şehir merkezinde taşımacılık yapmak isteyen S plakalarla ilgili de problemin giderilmesi için komisyona havale edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah ilçelerde çalışıp da şehir merkezinde taşımacılık yapmak isteyen esnaf kardeşlerimiz de açıklanan farkları ödeyerek bu haktan yararlanmış olacaklar” diye konuştu.

Jeotermal A.Ş.'nin sermayesi artırıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı birinci oturumunda, kapatılan Yerel Gündem Şube Müdürlüğü’nün tekrar şube müdürlüğü olarak kurulması kararı oy birliğiyle alındı. Mecliste ayrıca İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Jeotermal AŞ’nin 14 milyon 200 bin TL olan sermayesi 10 milyon TL’lik artışla 24 milyon 200 bin TL’ye çıkarılması ve Hürriyet Mezarlığı ile Soğanlı Botanik Park arasında bulunan 80 küsur binanın cephesinin yenilenmesi kararlaştırıldı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim