• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Treni durdurmak için çakmağını fırlatmış

Treni durdurmak için çakmağını fırlatmış
Mersin’de mart ayında 12 kişinin öldüğü hemzemin geçit kazasının duruşmasında ifade veren görevli Kılıç, tren çan sesine rağmen durmayınca üzerine çakmak attığını söyledi.

Mersin’de geçen 20 Mart’ta Mersin’den Adana yönüne giden yolcu treninin Fahri Kaya yönetimindeki minibüse çarpması sonucu 12 kişi yaşamını yitirirken, sürücü Fahri Kaya ile araçta bulunan Servet Çelik ve Uğur Ateş yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Fahri Kaya, hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç tutuklandı.

15 yıl hapis istendi

Bilirkişi raporuna göre, bariyer görevlisi 28 yaşındaki Erhan Kılıç’ın yüzde 60, TCDD’nin yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya’nın yüzde 10 kusurlu olduğu belirtilirken; Kılıç ve Kaya hakkında taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı. Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kılıç, “Tren gelmeden önceki geçidin sorumlusu arkadaş 8 dakika önce beni cep telefonumdan arayarak uyardı. Bunun üzerine trenin gelmesini bekledim. Treni yaklaşık 350 metre mesafeden gördüm. Ancak, servis aracı hemzemin geçide çok hızlı girdi. O sırada kulede görevimin başındaydım. Çanı çalan ve bariyeri indiren iki ayrı düğmeye bastım. Bariyer inerken araç hızla geçmeye çalıştı.

‘Raylara girmişti’

Bu sırada, bağırıp ve üzerine de elimdeki çakmağı fırlatarak durmasını istedim. Sürücü geçmeye devam edince tren arka bölümüne çarptı. Bariyer inerken araç raylara girmişti” diye konuştu.

‘BARİYER AÇIKTI’

Tutuklu servis sürücüsü Fahri Kaya ise “Bariyer görevlisinin bana bağırıp, çakmak atması doğru değildir. Çan sesi de duymadım. Hiç uyarı almadım, bariyerde açıktı” dedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın tüm eksikliklerin giderilmesi için ertelenmesine karar verdi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim