• BIST 9580.51
  • Altın 2476.787
  • Dolar 32.4924
  • Euro 34.5723
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Antonina'dan 'İstanbul-Tahran' seferi

Antonina'dan 'İstanbul-Tahran' seferi
Antonina Turizm, İran–Türkiye Treni ile ‘1001 Gece Masalları’ seferini başlatıyor. İlk seferi 23 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak gezi, İstanbul’da başlayıp, Tahran’da son bulacak.
Büyük İskender’in izinde 3 bin yıllık Helen medeniyeti ile beraber Osmanlı dönemi, Roma öncesi, Ahameniş ve Pers imparatorluğunun önemli noktalarının ziyaret edileceğini ifade eden Antonina Turizm kurucusu Atilla Tuna, yolculuğa Türkiye’nin yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, ABD gibi ülkelerden toplam 100 kişinin katılacağını belirtti.
Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, 3 bin kilometre uzunluğundaki seyahatin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş 6 farklı tarihi alan ve 19. yüzyılda Alman mühendisler tarafından inşa edilen Bağdat Trenyolu’nu kapsadığını belirten Tuna, “İlk gün İstanbul’dan başlayan gezi şehrin en önemli tarihi ve kültürel noktalarını yolcuları ile buluşturuyor. Gezi, Sonrasında Toros Dağları’ndan doğru Kapadokya, Nemrut Dağı ve Van’a uzanıyor. İran sınırını geçerek İran’daki Olcaytu Türbesi’ne varıyor. Zerdüşt İnancı’nın merkezi Yazd, Safevi eserleri ile İsfahan şehri, Şair Hafız’ın şehri Pasargadae ve Persepolis’i ziyaret eden trenin yolculuğu, başkent Tahran’da son buluyor” dedi. 
 
KİŞİ BAŞI 2500 EURO
 
Trenin 4 Ekim’de bu kez Tahran’dan hareket edeceğini ve aynı güzergahı takip edeceğini dile getiren Tuna, 17 Ekim’de İstanbul’a geri döneceğini söyledi. Trenin TCDD’nin V-2000 vagonlarından oluştuğunun altını çizen Tuna, “Toplam 8 yolcu ve 2 restoran vagonu bulunan trenin ikişer kişilik kompartımalarında özel lavabo ve her vagonda duş alma imkanı bulunuyor. Zaman zaman otel konaklaması da olacak tren Türkiye turizminde bir ilki oluşturuyor. Satışı dünyanın 40 farklı ülkesinde yapılan ve turizm otoritelerince ‘Türkiye’nin Orient Ekspresi’ olarak nitelendirilen bu tren yolculuğunun 2015 yılında İstanbul, Tahran arasında karşılıklı toplam dört sefer yapmasını planlıyoruz” dedi. Geziye yoğun bir ilgi olduğunu anlatan Tuna, trenin kişibaşı fiyatının ise 2 bin 500 Euro ile 4 bin 200 Euro arasında değiştiğini belirtti.
 
www.ulasimonline.com
Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim