• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

TCDD'den 'göçmen kuş yolu' açıklaması

TCDD'den 'göçmen kuş yolu' açıklaması
TCDD, Ankara-Eskişehir YHT hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığını, bu konuda rapor olduğunu bildirdi.

YHT'nin kuşların göç yolu üzerinden geçtiği ve kuşlara çarparak zarar verdiği iddialarına yönelik TCDD'den bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığı belirtilerek, 2006'da hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nda (ÇED) da 'önemli ve hassas kuş alanı yoktur' tespitinin yer aldığı bildirildi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organlarında Yüksek Hızlı Tren’in güzergah seçiminde hata olduğu, trenin göçmen kuşlar için yaşamsal tehlike arz ettiği yolunda haberler yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu haberlerde yanlış ve eksik bilgiler bulunduğu belirtildi.

 Açıklamada, 2009'da hizmete açılan Ankara-Eskişehir hattının, işletmeye açılma sürecinde, test sürüşleri sırasında münferit kuşa çarpma olayları yaşandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili Dünya Demiryolları Birliği ve Yüksek Hızlı Tren İşleticisi ülkelerle yazışmalar yapılmış ve görüşleri alınmıştır. Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattı kuşların göç yolu üzerinde bulunmamaktadır. 2006 yılında hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nda 'önemli ve hassas kuş alanı yoktur' tespiti yer almaktadır. Hat, kuşların göç yolu üzerinde değildir.

Diğer yandan, katener direklerine kuşların yuva yapmasıyla ilgili araştırma ve istatistik çalışması yapılmış, kuşların sıklıkla yuva yaptığı direklerde yuvaların zarar görmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır."

Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf tartışma yaratmıştı

YHT hattının kuşların göç yolu üzerinden geçtiği ve günde ortalama 600 civarında göçmen kuşun ölümüne sebep olduğu bazı internet siteleri ve sosyal medyada hızla yayılmıştı. Olayla ilgili en çok paylaşılan fotoğraf ise bu YHT fotoğrafı olmuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim