• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

TCDD'den 'Haydarpaşa' açıklaması geldi

TCDD'den 'Haydarpaşa' açıklaması geldi
TCDD, Haydarpaşa Gar'ın röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin orijinal haline uygun olarak hazırlandığını belirterek, projede, Kadıköy Belediye Başkanı'nca iddia edilen 'ilave yapılaşma' olmadığını kaydetti.

TCDD Genel Müdürlüğünce, Haydarpaşa Gar'ın röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin, binanın mimari özelliklerine ve orijinal haline uygun olarak hazırlandığı belirtilerek, "Projede, Kadıköy Belediye Başkanı'nca iddia edilen 'ilave yapılaşma' yoktur" açıklamasında bulunuldu.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun Haydarpaşa Gar binasının restorasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu hatırlatılarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Taşınmaz kültür varlıklarının nasıl ve ne şekilde restore edilecekleri yasayla tanımlanmıştır. Bu çerçevede, Haydarpaşa Gar'ın röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, binanın mimari özelliklerine ve orijinal haline uygun olarak hazırlanmıştır. İstanbul Kültür Varlıkları Koruma 5 No.lu Bölge Kurulu Müdürlüğünden gerekli izinler alınmış; proje kurul tarafından oy birliğiyle onaylanmıştır. Projede, Kadıköy Belediye Başkanınca iddia edilen 'ilave yapılaşma' yoktur."

"Kurul kararına uymak ve uygulamak zorunda"

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun ilgili maddesinde "Kamu kurum ve kuruluşları ve belediyeler ile gerçek ve tüzel kişiler, Koruma Yüksek Kurulu ve koruma bölge kurullarının kararlarına uymak zorundadır" hükmünün yer aldığı belirtilen açıklamada, TCDD ve diğer kamu kurumlarının Kurul kararına uymak ve uygulamak zorunda olduğuna işaret edildi.

"Yerel yönetimin Kurul'un onayladığı projeye 'ben onay vermem' dediği görülmedi"

Açıklamada, "Haydarpaşa'ya ilişkin söz konusu Koruma Kurulu kararında, Kadıköy Belediyesi temsilcisinin de onay ve imzası yer almaktadır. TCDD son 10 yılda demiryollarının mimari mirasını yaşatmak için yüzlerce gar ve istasyonun röleve, restitüsyon, restorasyon (3R) projelerini hazırlamış, ilgili koruma kurullarının izni ve onayıyla kültürel mirasına sahip çıkmıştır. Bugüne kadar bir yerel yönetimin koruma kurulunun onayladığı bir projeye 'ben onay vermem' dediği görülmemiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim