• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

TCDD ile Kamil Koç'dan taşımada işbirliği

TCDD ile Kamil Koç'dan taşımada işbirliği
TCDD tarihinde bir ilke imza atarak otobüs sektörünün köklü firmalarından Kamil Koç ile ortak projeye imza attı. Yapılan protokol ile birlikte Ankara-Bursa arası YHT + Otobüs bağlantısı seferleri başladı.

TCDD ile Kamil Koç el ele verdi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarihinde bir ilke imza atarak otobüs sektörünün köklü firmalarından Kamil Koç ile ortak projeye imza attı. Yapılan protokol ile birlikte Ankara-Bursa arası YHT + Otobüs bağlantısı seferleri başladı.

Ankara -Bursa arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) + otobüs bağlantılı kombine seferlerin protokolü Ankara Gar’da tören düzenlenen tören ile imzalandı. TCDD adına protokolü Genel Müdür Süleyman Karaman imzalarken, Kamil Koç adına Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Ataç imza attı.

TCDD ve Kamil Koç Otobüs Firması’nın işbirliği ile hayata geçen Ankara- Bursa arasında Yüksek Hızlı Tren + Otobüs kombine taşımacılık sayesinde karayolu ile 6,5 saat olan seyahat süresi 4 saate düştü.

SEFERLER İKİ SAATTE BİR

“İçinden demiryolu geçmeyen bir kentimizin insanlarını, Bursalıları trenle tanıştırmanın gururunu ve onurunu taşıyoruz” diyen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, YHT’nin 13 Mart 2009 tarihinde hizmete girdiğini söyledi. Trenlerde yüzde 80 oranında müşteri memnuniyeti sağlandığını dile getiren Karaman, halkın yoğun talebi üzerine YHT sefer sayısının 9’dan 15’e çıkarıldığını, böylece Ankara-Eskişehir arasında her iki saatte bir YHT seferleri olacağını açıkladı.

ŞİMDİ YOLCULUK DAHA KEYFLİ

Karaman, “Karayolu ile 6 – 6,5 saat olan Ankara - Bursa arasındaki seyahat süresi, YHT+Otobüs kombine taşımacılık ile şimdilik 4 saate inmiş olacak. Yani, seyahat süresi 2,5 saat kısalacaktır. Ankara-Bursa arasındaki süreyi önümüzdeki yıllarda 3,5 saate indirmeyi planlıyoruz” dedi.

ÖRNEK BİRLİKTELİK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Yüksek hızlı tren çağı ile yepyeni bir döneme girdik. Ulaşım alışkanlıklarımız, anlayışımız hızla değişirken, ulaşım sistemlerine bakışımız da değişmektedir. Modern dünyada tüm ulaşım sistemleri birbirini tamamlar niteliktedir. Türkiye’de ise demiryolu ile karayolu kavgası yapılmıştır. Bugün ortaya koyduğumuz bu işbirliğiyle her iki sistemin de birlikte gelişebileceğinin örneğini gösteriyoruz” diye konuştu.

SIRADA DİĞER GÜZERGÂHLAR VAR

TCDD ile Kamil Koç arasında yapılan protokolün bir ilk olduğunu hatırlatan Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Ataç, “TCDD ile ilk adımını attığımız kombine taşımacılık alanındaki işbirliğimiz gelecekte de devam edecektir. Sektörün geleceğinin kombine taşımacılıkta olduğunu gördük. Yıllardır dile getirilen kombine taşımacılığın ilk adımını Devlet Demiryollarıyla birlikte attık. Ankara-Bursa’dan sonra kombine taşımacılığı, diğer güzergâhlarda da devam ettirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara-Bursa arasında uygulanacak YHT+ otobüs kombine bilet ücretleri;

Bursa Tam Kombine = 16,- TL+12,50 TL = 28,50 TL
Bursa Öğrenci Kombine = 13,- TL+ 12,50 TL = 25,50 TL
Bursa Çocuk Kombine = 8,- TL+12,50 TL = 20,50 TL

Business
Bursa Business, Tam, Kombine = 24,- TL+12,50 TL = 36,50 TL

Bursa Business, İndirimli, Kombine = 19,25 TL+12,50 TL =31,75 TL

Bursa Business, çocuk, Kombine =12,- TL+12,50 TL =24,50 TL



Kaynak: Fevzi ÖZTÜRK - Ulaşım Gazetesi

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 5122 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim