• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Çalışan kadınlara Borusan'dan destek var

Çalışan kadınlara Borusan'dan destek var
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, organizede işçi olarak çalıştığını söyleyerek, "Çalışırken çocuk yetiştirdim. Zorluğunu bilirim" dedi.

Borusan,sanayide kadın istihdamını arttırmak için Aile ve Sosyal Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığı işbirliği ile yeni bir sosyal sorumluluğu projesine imza atmaya hazırlanıyor.Çocuklarının bakımı nedeniyle çalışamayan annelere ümit olan kampanyaya Borusan kreşler inşa ederek katkı sağlayacak."Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı projenin tanıtım toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de,samimi açıklamalar yaparak bir kadın olarak kendi yaşamından örnekler verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Şahin, kampanyayı son derece önemsediklerini belirterek, "Ben siyasete atılmadan önce 15 sene organizede 15 sene işçi olarak çalıştım. Son işyerinde işletme müdürü oldum. Bu dönemde 2 tane çocuk büyüttüm. Ama ben şanslıydım. Annem avrdı ve bana yardım etti. Annem olmasaydı ben şimdi burada olamazdım" dedi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, kadın istihdam sayısının artması için yapılan çalışmaları anlattı.

Esnek ve yarı zamanlı çalışma modelini çok önemsediklerini belirten Şahin, “Yarı zamanlı çalışmanın sosyal güvenlik ayağını da çalışma bakanlığı ile çalışıyoruz. Onu da başardığımız zaman kadının hem kapasitesini kullanıp işinde verimli çalışacağı, hem de çocuğunu evinde bakacağı bir sistemi hayata geçireceğiz. Avrupa Birliği (AB) oranlarına baktığınız zaman yüzde 60 istihdamda kadın oranı diyorlar. Bunun yüzde 40’ı yarı zamanla çalışıyor yüzde 20 tam zamanlı. Şimdi biz yüzde 30’u tam zamanlı çalışma oranlarında yakaladık. Yarı zamanlının alt yapısını hukuki alt yapısın çalışma bakanlığımızla düzenlediğimiz zaman hızlı şeklide AB standartları rakamlarına ulaşacak durumdayız” dedi.

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim