• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

THY'nin Çıldır'a Uçuş Okulu yapımı hızlandı

THY'nin Çıldır'a Uçuş Okulu yapımı hızlandı
AKP Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Çıldır Havaalanı ve THY Uçuş Okulu’nun yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Çıldır Havaalanı ve THY Uçuş Okulu için girişimlerini sürdüren Öyüş, yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaparak, şu ifadelere yerdi: “Çıldır Havaalanı ve THY uçuş okulunun planlama ve yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. En son Ankara’da THY yetkilileri ile yaptığım görüşmede kendilerine pistin uzatılması için kamulaştırma çalışmaları ile ilgili sorunlarının ortadan kalktığını bildirdim ve artık top sizde dedim. Kendileri de çalışmaların çok hızlı ilerlediğini, açılacak olan meydanın ülkemiz ve dünya havacılığında önemli bir yere sahip olacağını ifade ettiler.
 
Ülkemize katkısının yıllık 30 milyon dolarlık bir döviz girdisi olduğunu ve her şeyden önemlisinin Aydın’a sosyal ve ekonomik anlamda çok büyük değer kazandıracağını belirttiler. Şimdi geldiğimiz nokta artık çalışmaların bitirilmesi ve en kısa zamanda havaalanının hizmete alınmasıdır. THY yetkililerine şu hususu da dile getirdim, STK’lar ile beraber bir bilgilendirme toplantısı düzenlenme isteğimi belirtip, kendilerinin de bu toplantıda bir sunum yapmalarını rica ettim. En kısa zamanda bu toplantının yapılmasını ve Aydın’lı hemşerilerimin de bilgilendirilmesini düşünmekteyim” dedi.
 
Öyüş ayrıca, “Özellikle iki hat üzerinde duruyoruz. İlki İstanbul diğeri ise Ankara. Karşılıklı Aydın-İstanbul, Aydın–Ankara veya THY yönetiminin mevcut şartlar dahilinde aktarmalı bir uçuş tarifesi. Aydın Büyükşehir statüsüne kavuşarak süper lige çıktı. Yüce milletimiz 2014 yılında yapılacak seçimler ile Büyükşehir Belediye Başkanımızı da diğer belediye başkanlarımızı da seçecek. Hedefimiz 2014 yılında süper lige hazır ve iddialı girmek. Aydın her şeyin en iyisine layık. Durmak yok yola devam” diyerek sözlerini tamamladı.

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 3557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim