• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Boeing'den AÇEV'e erken eğitim desteği

Boeing'den AÇEV'e erken eğitim desteği
13 yıl içinde Boeing, yaptığı okullar, bilgisayar laboratuarları ve bağışladığı eğitim materyalleri ile 38 ilde 107 eğitim projesini destekleyerek, yaklaşık 135.000 öğrenciye ulaştı.

Boeing Türkiye, sosyo-ekonomik açıdan yeterli imkanlara sahip olmayan okul öncesi çocukların erken eğitimine, 1993 yılından bugüne erken çocukluk ve yetişkin eğitimi alanlarında araştırma yapan ve bilimsel eğitim programları geliştiren Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile işbirliği içinde katkıda bulunmaya devam ediyor.  

Boeing’in AÇEV ile olan işbirliği 2009 yılında başladı. Boeing, AÇEV ile birlikte çalışarak Diyarbakır’ın ekonomik açıdan çok yoksun olan, merkez mahallelerinden birinde yer alan Alipaşa Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’ne katkıda bulunmuştur. Merkez, sosyo-ekonomik açıdan yeterli imkanlara sahip olmayan 5-6 yaş grubundaki çocukların okul öncesi okur yazarlık ve dil kullanım becerilerini geliştirerek zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve aynı zamanda Anne Destek Programları ve Baba Toplantıları yoluyla anne-babalarda çocuklarının gelişimsel ihtiyaçları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Boeing şimdi, Adana’da bulunan Kırsal Alanda Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi ve İstanbul’da bulunan Melek Ermani Köni Eğitim ve Kültür Merkezi’ne sağladığı fonlar ile AÇEV projelerine katkılarını genişletiyor. Kırsal Alanda Kadın ve Çocuk Eğitimi Programı kırsal kesimde kadınların ebeveynlik yeteneklerini artırmanın yanı sıra çocukların daha zengin bir eğitim deneyiminden faydalanmalarını amaçlamaktadır. Melek Ermani Köni Eğitim ve Kültür Merkezi ise kırsal kesimden göç eden ailelerin şehir yaşamına adaptasyonunu sağlamak amacıyla eğitim aktiviteleri düzenlemekte ve eşit eğitim olanakları sağlamayı amaçlamaktadır.

Bir şirketin başarısının sadece ürünlerinin ve hizmetlerinin kalitesiyle değil, aynı zamanda iş yaptığı toplumlarla kurduğu ilişkinin gücüyle de ölçüldüğünün bilinciyle Boeing başta kültür-sanat, sağlık ve insani hizmetler olmak üzere, çok farklı alanlarda önemli sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, çocukların geleceği konusunda Boeing’in hassasiyetini şu sözlerle vurguluyor: “Boeing, 2000 yılından bugüne okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar her seviyede eğitimi desteklemektedir ve Türk toplumunun sorumlu bir üyesi olmaktan gurur duymaktadır”.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın ise: “Boeing Türkiye ile işbirliğimiz 2009 yılından bu yana devam etmektedir. Bugüne kadar Boeing’in katkılarıyla yürüttüğümüz başarılı projelerle Diyarbakır’da bulunan AÇEV Alipaşa Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 800 çocuğu ve ebeveynlerini eğittik. Özel sektör sivil toplum örgütü işbirliğinin başarılı örnekleri olan bu projeler 2013 yılında farklı projelerle yaygınlaşacaktır. Bu yılın sonlarında, Boeing’in desteğiyle İstanbul MEK Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 750 kişiye eğitim verilecektir. Bunun yanı sıra, Adana’da Kırsal Eğitim Projemiz kapsamında farklı eğitim programları ile 1.000 kişiye daha ulaşılacaktır. Boeing’in sosyal sorumluluk alanındaki sürdürülebilir projelere dayalı uzun dönemli yaklaşımı, birlikte yürüttüğümüz projelerin etkinlik ve sürdürülebilirlik açısından başarıya ulaşmasını sağlamaktadır. Boeing yetkililerine en içten teşekkürlerimizi sunuyor ve bu başarılı işbirliğinin uzun yıllar boyunca sürmesini diliyoruz” dedi.

Bugüne kadar Boeing 1.262 bilgisayardan ve teknik ekipmandan oluşan 54 bilgisayar laboratuarı kurdu. Şirket aynı zamanda Türkiye’nin farklı bölgelerinde üç okul binası yaptırdı ve dokuz okul binası yeniledi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim