• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Otobüs Kaptanlığı'nın tek kız öğrencisi

Otobüs Kaptanlığı'nın tek kız öğrencisi
Cennet Yıldıran, Karabük Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nün tek kız öğrencisi. Yıldıran, "Bence kadınlar her işi yapabilir" diyor.

Karabük Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nün tek kız öğrencisi olan Cennet Yıldıran, "Hep ilginç şeyler yapmak istiyordum. Ama böyle bir iş aklımda yoktu. Bölümü kazandıktan sonra 'neden yapmayayım' dedim ve kendime olan özgüvenim arttı. Bence kadınlar her işi yapabilirler" diyor.
Cennet Yıldıran Osmaniye'nin Düzilçe İlçesi'nde annesiyle birlikte yaşıyor. 21 yaşında ve sekiz kardeşin en küçüğü. Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Ulaştırma Hizmetleri'nde Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nün tek kız öğrencisi olan Yıldıran, "Bir kız arkadaşım olsun ister miydim, istemez miydim bilmiyorum. Onun yokluğunu çekmiyorum açıkçası. Arkadaşlarım gayet iyi. Bu bölümü bir akrabamın tavsiyesi ile tercih ettim. Pişman da değilim açıkçası. Arkadaşlarım ve ailem bana çok destek oldu. Beni hep desteklediler" diyor.
Hep ilginç şeyler yapmak istediğini söyleyen Yıldıran, "Ama böyle bir işi yapmak aklımda yoktu. Bölümü kazandıktan sonra 'neden bu işi yapmayayım, neden başarmayayım' dedim ve özgüvenim arttı. Derslerim fena değil, anlıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Bölümde benden başka kız öğrenci olmamasından rahatsız olmuyorum. Aslında neden kızlar ilginç bölümler seçmiyor diye düşünüyorum. Bence kendilerine daha fazla güvenirse her işi yapabilirler. Hayatta yapamayacakları hiçbir şey yok" diyor.

Sınıfta kız öğrenci olacağını düşünmemiştik

Cennet Yıldıran'ın sınıf arkadaşı Mehmet Şahin, sınıfta bir kız öğrenci görünce ne kadar şaşırdığını anlatıyor: "Bölümümüzde bir kadın görünce hem şaşırdık, hem de bölümde bir kız arkadaşımızın okumasından çok mutlu olduk. Buraya geldiğimizde sınıfta kız öğrenci olacağını hiç düşünmemiştik. Aramızda tek kız arkadaşımız var ve gayet uyumlu. Kızlar da bu işi yapabilirler. Kadınların her alanda bizimle yarışabileceğine inanıyorum."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 3776 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim