• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

İTÜNOVA TTO'ya TÜBİTAK desteği geldi

İTÜNOVA TTO'ya TÜBİTAK desteği geldi
İTÜ’nün teknoloji transfer ara yüzü olarak kurulan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İTÜNOVA TTO)TÜBİTAK’tan aldığı desteğin proje sözleşmesi imzalandı.

İTÜ’nün bilgi birikimini ve teknik altyapısını sanayiye etkin bir biçimde aktarılmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunma misyonu ile kurulan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İTÜNOVA TTO) TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı kapsamında aldığı desteğin proje sözleşmesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın da katıldığı törende imzalandı.
 
TÜBİTAK Desteği ile İTÜNOVA TTO, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin uluslararası ölçekte bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesinin artırılması ve üretilen bilginin ticarileştirilerek topluma daha faydalı hale getirilmesi, bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesinin akademi-sanayi işbirliği yolu ile artırılması ve bu bilgilere dayalı ortaya konan yeni teknolojilerin sanayiye sunulması, ulusal ve uluslararası fonlar aracılığıyla araştırmalara daha rahat bir hareket alanı sağlanması, üretilen bilginin korunması ve bu bilgiyi üretecek girişimcilere uygun platformlar yaratılması sağlanacak. Ayrıca 11 yıldır İTÜ sınırları içerisinde hizmet vermekte olan İTÜ ARI Teknokent, fiziksel ve finansal avantajlarının yanı sıra deneyim ve bilgi birikimini İTÜNOVA TTO’ ya aktararak verilecek hizmetlere katkıda bulunacak.
 
Ar-Ge’den Sorumlu İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, İTÜNOVA TTO’nun misyonunu:“İTÜNOVA TTO, evrensel bilimi, teknolojik gelişmeleri ve topluma doğrudan katkı sağlayan projeleri ön plana alan bir araştırma üniversitesi olan İTÜ, bünyesinde geliştirilen akademik çalışmaları ve yeni teknolojileri, sanayinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek tarzda sanayiye sunmayı, sanayi ile ilişkileri profesyonel olarak yürütmeyi, ülkemizin ulusal kalkınmasına katma değer sağlamayı görev edinmiştir’’ sözleri ile dile getirdi.
 
İTÜNOVA TTO Akademik Yöneticisi Prof. Dr.Altuğ Şişman Teknoloji Transfer Ofislerinin hedeflerinden biri olan üniversite sanayi işbirliği konusunda fikirlerini:“Üniversiteye ve sanayiye hizmet için kurulan şirketlerin teknolojik rekabet edebilirliğini artırabilmek ve toplumun her kademesindeki bireyleri daha yenilikçi, daha girişimci kılabilmek amacıyla çalışan İTÜNOVA TTO, öncelikle farkındalık, tanıtım, bilgilendirme hizmetleri sunacak; yerli ve yabancı destek programları hakkında bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri verecektir. Sunulan bu hizmetlerin yanısıra, üniversitelerdeki öğrencilerin ve öğretim elemanlarının fikirlerinin ürüne dönüşmesi sürecinde girişimcilik ve şirketleşme adımlarında yol göstermek, fikri ve sınai haklarını koruyabilmeleri için yönetim ve lisanslama hizmetlerini de sunacaktır” sözleriyle belirtti.

 

Ulusal kalkınmaya katma değer
 
Üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirerek akademik bilginin ticari değere dönüşmesine yardımcı olacak İTÜNOVA TTO böylelikle Türkiye’nin ulusal kalkınmasına da katma değer sağlayacak.
 
İTÜNOVA TTO bünyesinde bulunan;Tanıtım ve Farkındalık, Ulusal ve Uluslararası Fonlar, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Fikri Sinai Mülkiyet Hakları,Girişimcilik ve Şirketleşme birimleri sayesinde, üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki her türlü ihtiyaca cevap verebilecek.
 
Buna göre;
 
‘Tanıtım ve Farkındalık Birimi’: İTÜ’nün iş dünyasına yönelik sahip olduğu kaynakların ve işbirliği imkanlarının tanıtımından, iş dünyasına yönelik eğitim organizasyonlarından ve üniversite sanayi işbirliğine yönelik bilgilendirme faaliyetlerinden sorumlu olacak.
 
‘Ulusal ve Uluslararası Fonlar Birimi’: Ulusal ve Uluslararası Destek Programlarından faydalanmaya yönelik hizmetler doğrultusunda, akademisyenlerin ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamında geliştirilecek projesahiplerinin doğru, hızlı ve etkin biçimde uygun fon mekanizmalarına erişimini kolaylaştırmak adına çalışacak.
 
‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi’: Ar-Ge çalışmalarında bulunup, fikir aşamasındaki projelerin en doğru ve hızlı şekilde sanayiye yönlendirilmesini sağlayacak. Hukuki danışmanlıktan sanayicilerle buluşmayakadar birçok konuda hizmet verecek.
 
‘Fikri Sinai Mülkiyet Hakları Birimi’: Üretilen teknoloji ve bilgilerin korunması açısından sanayicilere, akademisyenlere ve öğrencilere farkındalık oluşturma ve bilgilendirme eğitimleri verecek, başvuru süreç takibi, kazanılan hakkın paylaşılması ve buluşlar için uygun pazar arayışı ile ticarileştirme imkanları yaratmak onuşunda farkındalık oluşturacak.
 
‘Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi’: Yeni girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla İTÜ Teknokent bünyesinde kurulan İTÜ Çekirdek ve İTÜ ARI Teknokent ile koordineli çalışacak. Gençgirişimcilerin yenilikçi fikir veya rekabetçi yöntem içeren buluşlarının ticari değeri olan ürüne çevrilmesi, bu fikrin korunmasını takiben ticarileştirilmesi konularında destek hizmetleri sunmakla beraber akademik şirketlerin kurulması ve desteklenmesine de olanak sağlayacak.
 
TÜBİTAK’dan TTO desteği
 
Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 2011yılında aldığı karar doğrultusunda oluşturulan TÜBİTAK Teknoloji Transfe rOfisleri (TTO) Destekleme Programı; üniversitelerdeki bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olunması amacıyla faaliyet gösteren TTO’ların kamu kaynakları ile desteklenmesini sağlıyor.
 
TÜBİTAK tarafından desteklenecek TTO’lara yıllık 1 Milyon TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Her yıl yapılacak değerlendirmeler sonucu destek süresi 10 yıla kadar uzatılabilecek.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim