• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Piri Reis, 4 programda öğrenci alıyor

Piri Reis, 4 programda öğrenci alıyor
Piri Reis Üniversitesi, denizcilik eğitimi veren 12 üniversite arasında 4 ayrı programda öğrenci alan tek üniversite oldu.

Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun 6. yılında, vizyonu ve misyonu çerçevesinde; yüzde 100 İngilizce eğitimi ile Dünya Denizcilik üniversiteleri arasında ön sıralarda yer almayı hedefliyor.

Bu yıl öğrencilerin Üniversite tercihleri konusunda YÖK'ün belirlediği kriterler çerçevesinde Piri Reis Üniversitesi denizcilik alanlarında 12 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında başarılı bir performans sergilediği görüldü.

Üniversitelerin denizcilik alanları olarak; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programlarına öğrenci alıyor.

Denizcilik eğitimi veren 12 üniversite arasında 4 ayrı programda öğrenci alan tek üniversite Piri Reis Üniversitesi oldu. Bu alanların ücretsiz programların üçünde, yüzde 100 ve birinde ise yüzde 86 doluluk elde eden ve ücretli programlarda ise en yüksek doluluk  elde eden tek üniversite olma özelliğini yaşadı. Piri Reis Üniversitesi; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programlarında tam burslu ve yüzde 50 burslu öğrenci kontenjanlarının tamamını doldurdu. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programında ise tam burslu program tamamen dolarken, yüzde 50 burslu programda ise yüzde 85 doluluk oranını yakaladı.

Piri Reis Üniversitesi, ücretli programlarda ise en yüksek doluluk yüzdesi sahip olurken, burslu programlarına yerleşen öğrencilerin ÖSYS puanları, benzer programlarda devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin puanlarına yakın veya üzerinde olduğu ortaya çıktı.

PİRİ REİS FARKINI GÖSTERDİ

Diğer taraftan, Piri Reis Üniversitesi’nin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (Ücretsiz-Devlet, tam bursu-vakıf +%50 burs) programlarına yerleşen öğrencilerin taban puanları aynı alanlarda öğrenci alan diğer devlet üniversitelerinin tavan puanlarının üstüne çıktı.

Piri Reis Üniversitesinin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği (Ücretsiz-Devlet, tam bursu-vakıf +%50 burs) programına yerleşen öğrencilerin taban puanları ise aynı alana öğrenci alan 5 üniversite biriminin üçünün tavan puanlarının üstünde. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ücretli programına biri devlet ve diğeri Piri Reis Üniversitesi olmak üzere iki üniversite kontenjan açmış, devlet üniversitesi hiç öğrenci alamazken, Piri Reis Üniversitesi yüzde 35’lik bir doluluk elde etti.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı’na özel açıklamada bulunan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Piri Reis Üniversitesi, çok yakın bir gelecekte Deniz Hukukundan; Denizcilik Tarihine, Deniz Bilimlerine; Denizcilik Eğitiminin her yeni alanında lisans, yüksek lisans, doktora programları açacaktır.  Piri Reis Üniversitesi; 6000 öğrenci, 400 Öğretim Elemanı kapasitesine çıkacak ve Dünyanın en saygın Denizcilik Üniversiteleri arasında yerini alacaktır. Üniversitemiz, Türk Denizcilik Eğitiminin Dünyada hak ettiği en saygın yere bir an önce gelebilmesi için tüm Denizcilik Eğitim Kuruluşlarının elele projeler üreterek birlik, beraberlik içinde çalışması gerekliliğine inancını sürdürmektedir” dedi.

piri2.20140806152833.jpg

piri3.20140806152905.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim