• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sanayi dalgıçlığı bölümü gelecek vadediyor

Sanayi dalgıçlığı bölümü gelecek vadediyor
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojileri Bölümü, gelecek vaat eden bölümler arasında yer alıyor. Bölümde 19 erkekle eğitim gören iki kız öğrenci dikkat çekiyor.

Huriye Çınar ve Yağmur Gülüm Tozmanlı, geleceğe damgasını vuracak meslekler arasında yer alan "Sanayi Dalgıçlığı" eğitimi alıyor.

Onlar, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su altı Teknolojileri 2. sınıfının 19 erkek öğrencisi arasında eğitim gören sadece 2 kız öğrencisi. Genellikle erkeklerin tercih ettiği bu ağır işi onlar da hiç zorlanmadan en iyi şekilde yapıyor. Hem de erkeklerden daha başarılılar.

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojileri Bölümü, üniversite sonrası iş bulma kaygısı yaşamadan, gelecek vaat eden bölümler arasında yer alıyor. Yüksek teknolojik ekipman ve deneyimli akademisyenlerle geleceğe damgasını vuracak meslekler arasında yer alan sanayi dalgıçlığı eğitimini veren bu bölümde, 19 erkekle eğitim gören iki kız öğrenci dikkat çekiyor.

Oksijen kaynağından, kesim, tefsiye gibi çok zor olan uygulamaları yapan kız öğrenciler, özel donanımlı dalgıç kıyafetleriyle girdikleri su altında oksijen kaynağı yapma konusunda erkek öğrencilerden daha da başarılılar.

"SUYUN ALTINDA KADIN YA DA ERKEK HERKES EŞİT"

Bölümün iki kız öğrencisinden biri olan Yağmur Gülüm Tozmanlı, Su Teknolojileri Bölümü'nü, hem eğlenebileceği hem de yeni bir şeyler öğrenebileceği için tercih etmiş. Suyun altında belirten kız ya da erkek herkesin eşit olduğunu söyleyen Tozmanlı "Üniversite tercihimi yapmak için bölüm araştırıyordum. İleride çalışma imkanımın daha fazla olmasını istediğim bir bölüm olsun istedim. Araştırdım ve Su Altı Teknolojisi Bölümü'nü gördüm. Denizi de seviyorum ve eğlenebileceğim bir bölümde olduğunu düşündüğüm için bu bölümü seçtim. Bu bölümü seçmek isteyenler öncelikle yüzme bilmeli ve denizi sevmeli. Aldığımız eğitimler sonucunda denize dalarak, su altında kaynak gibi profesyonel bir yapıyoruz. Bana göre zor bir meslek değil. Ama değdim gibi, önce denizi ve bu mesleği sevmekle başlıyor her şey." şeklinde konuştu.

"HERKES SEVDİĞİ MESLEĞİ SEÇMELİ"

Kadın için bu mesleğin zor olmadığını, aksine kadınların daha itina ile çalıştığını ve kaynak işlerini daha iyi yaptığını söyleyen Huriye Çınar da,"Gazetede gördüğüm bir röportaj, bu mesleği merak etmemi sağladı. Araştırdım ve tam bana göre bir meslek olduğunu anladım. İş imkanları da çok iyi. Biraz kadın için zor bir bölüm gibi görünse de, aslında çok eğlenceli bir bölüm, hiç sıkılmıyorsunuz. Bir gün limandasınız dalıyorsunuz, bir gün havuzdasınız. Aldığımız eğitimlerle kendimi oldukça geliştirdim. Artık kaynak ve kesim yapabiliyorum. Kaynak konusunda kendime güveniyorum" dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2867 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim