• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BİLDENİZ, öğretmenlere eğitim düzenledi

BİLDENİZ, öğretmenlere eğitim düzenledi
BİLDENİZ, Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulu 14 denizcilik meslek lisesinden 28 denizcilik alan öğretmenine Kadıköy tesislerinde 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Eğitim Semineri düzenledi.

Bilimsel Denizcilik Eğitim Merkezi (BİLDENİZ)  Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulu 14 denizcilik meslek lisesinden 28 denizcilik alan öğretmenine Kadıköy tesislerinde 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Eğitim Semineri düzenledi.

Seminerde; Köprüüstü, GMDSS, Makine Dairesi ve Tanker  Simülatörleri kullanılarak senaryo hazırlama ve icrası, ölçme ve değerlendirme konularında uygulamalı çalışmalar yapıldı. Ayrıca Bilimsel Denizciliğin Kadıköy tesislerinde Eğitim Sınav Yönergesi hükümlerine uygun olarak düzenlenen, Gemi Elektrik Makinaları, Elektroteknik, Gemi Pnömatiği ve Hidroliği, Soğutma ve İklimlendirme  laboratuarlarında bulunan eğitim ekipmanları da tanıtıldı.

Türkiye’de 71 Meslek Lisesi Denizcilik Alanında Eğitim Veriyor

Eğitim semineri sonunda katılım sertifikalarını alan MEB denizcilik alan öğretmenlerine ilgileri sebebiyle teşekkür eden Bilimsel Denizcilik Kurucu temsilcisi İhsan Gönül, Türkiye’de MEB’e bağlı 71 adet mesleki ve teknik okulun denizcilik alanında eğitim verdiğini, bu okullarda toplam 8 bin öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. MEB bünyesinde yaşanan en büyük sorunun denizci yeterlikli eğitimci eksikliği olduğunu vurgulayan GönülL, Bilimsel Denizciliğin Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı tarafından yayınlanan Eğitim ve Sınav Yönergesi hükümlerini karşılamak üzere oluşturduğu simülatör, laboratuar ve atölyelerin MEB’e bağlı Okullarımızda eğitim vermeye çalışan tüm öğretmenlerimizin kullanımına açık olduğunu belirtti.

Simülatörler Vali veya Kaymakam Görsün Amacıyla Açılıyor

Bilimsel Denizcilik Eğitim Merkezi Genel Koordinatörü Kapt. Abdullah Günbatan ise MEB’nın son yıllarda yaptığı yatırımlar ile neredeyse tüm okullarını ileri simülatörlerle donattığını, asıl sorunun en başta öğretmen sorunu olduğunu, simülatörlerin denizci eğitmen sorunu sebebiyle sadece ziyarete gelen Kaymakam’ın görmesi için açıldığını söyledi. Esas olanın ise simülatörleri bir oyuncak olarak değil gerçek bir eğitim aracı olarak kullanmak olduğunu vurgulayan Kaptan Günbatan, Bilimsel Denizcilik olarak sosyal sorumluluğumuza sahip çıkarak, eğitim felsefesine uygun olarak denizci eğitmenleri eğitmek amacıyla bu semineri düzenlediklerini ve benzeri faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Denizcilik Meslek Lisesi Öğretmenleri; Motivasyonumuz Azaldı

Seminere katılan Denizcilik Meslek Lisesi öğretmenleri, UDH Bakanlığı tarafından yayınlanan Eğitim Sınav Yönergesi koşullarının meslek liseleri için çok ağır koşullar getirdiğini, özellikle her okula yüzme havuzu inşasının ve mevcut yangın eğitim merkezlerinin sökülüp yeniden kurulmasının çok güç olduğunu, bu koşulların MEB’i orta öğretim düzeyinde denizcilik eğitimini bırakmaya zorlamak şeklinde algıladıklarını belirttiler. Öğretmenler zaten okul sayısının gereğinden fazla artırıldığını, ilgili Bakanlıklar tarafından destek verilmemesi sebebiyle öğretmenlere hizmet içi denizcilik alanı eğitimleri verilemediğini, öğrencilerin yönelttikleri biz ne olacağız? sorusu ile sadece Denizcilik Okullarında hizmet veren öğretmen ve İdarecilerin muhatap kaldığını bu sebeple etkin bir çözüme ulaşılamadığından şikayetçi oldular.  Denizcilik eğitiminde bir koordinasyon kurulunun oluşturulmasını öneren öğretmenler, Bilimsel Denizcilik tarafından düzenlenen ve ilk kez cihaz pazarlama mantığından uzak “eğitim ağırlıklı” uygulamaların yapıldığı bu tür organizasyonların yenilenmesini beklediklerini söylediler. 

bildeniz2.jpg

bildeniz3.jpg

bildeniz4.jpg

bildeniz5.jpg

bildeniz6.jpg

bildeniz7.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 3695 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim