• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' uzatıldı

'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' uzatıldı
Koç Holding'in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi"nin süresi bir yıl daha uzatıldı.

Koç Holding açıklamasına göre, Mayıs  2012'de başlayan ve iki yıl sürmesi planlanan projenin henüz iki yıl dolmadan ulaştığı başarı dikkate alınarak, mayıs 2015'e kadar devam etmesine karar verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, projenin hem topluluk şirketleri, çalışan ve bayileri; hem de toplum tarafından kısa sürede ilgi görmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Projeye başlarken süreyi iki yıl olarak belirlediklerini anımsatan Koç, "Ancak hem çalışanlarımızda, hem de başta çocuklar ve geleceğimizin teminatı olan gençler üzerinde büyük etki yarattığını gördük" ifadelerini kullandı.

İki yılda Koç Topluluğu çalışanlarının yüzde 70'ine Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri vermeyi amaçladıklarını dile getiren Koç, şunları kaydetti:

"Henüz iki yıl dolmadan çalışanlarımızın yüzde 89'una ulaştık. Topluluğumuza ait 34 şirkette ve 'Ülkem İçin Elçileri' olan bayilerin liderliğinde toplam 35 ilde Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri düzenlendi. Bu eğitimlere bugüne kadar 68 bin Koç Topluluğu çalışanı, 13 bin öğrenci katıldı. Eğitimlerle çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim temsilcilerine de ulaştık. Onların da desteğiyle, projemiz toplumsal alanda da çok büyük destek gördü. Şirketlerimiz, yenilikçi fikirleri ile bu eğitimlerin amacına ulaştığını gözler önüne serdi. Engelleri kaldırmak için tüm paydaşlara çağrı yaptığımız projemizi bir yıl daha uzatma kararı aldık."

"39 sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdik"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç, Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri'ni çok önemsediklerini belirterek, "Ne kadar kişi veya kurum eğitim alırsa toplumda o kadar çok farkındalık yaratacağımıza inanıyorum" dedi.

Bu yıl daha çok sayıda ilde eğitim vererek projeye devam edeceklerini aktaran Koç, ayrıca topluluk çalışanlarının yüzde 100'ünün de bu eğitimleri almasını sağlayacaklarını kaydetti.

Projeyle ilgili çalışmaların sadece eğitimle sınırlı olmadığını; şirketlerin, bayii ve mağazaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda da 64 farklı uygulamanın gerçekleştirildiği bilgisini veren Koç, proje kapsamında bir yandan engelli çalıştırma konusunda yasal yükümlülükler takip edilirken, diğer yandan engellilere yönelik ürün ve hizmetler geliştirildiğini dile getirdi.

Şirketlerinin gerek birbirleriyle, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse de resmi kurumlar ile işbirliği içinde projeyi destekleyici 39 sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdiklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Her bir şirketin kendi sektör ve sorumluluk alanına göre yeni ürün ve hizmetler tasarlamasını ya da sosyal çalışmalar ile ilave destek vermesini amaçlayan projede şirketlerden gelen yaratıcı fikirleri sevinç ve gururla karşıladık. Sosyal çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplam 13 okulun engelli dostu kılınmasına destek verildi. Yaratıcı uygulama çalışmalarına bir örnek de 'Ülkem İçin Fonu'. Fondan sağlanan yönetim gelirini bağışlayan Yapı Kredi Bankası böylelikle Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile daha fazla okulun engelli dostu olmasına destek veriyor."

Koç, Tohum Otizm Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor

Koç, proje kapsamında Koç Holding'in Tohum Otizm Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptığını, bu çerçevede İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinin engelli ve özellikle otizmli öğrencilerin eğitim sisteminden tam anlamıyla faydalanabilmesi için pilot bölge seçildiğini belirtti.

Bu çalışma ile Beylikdüzü'nde yer alan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde görev yapan öğretmenlere bireyselleştirilmiş eğitim programları verileceğini aktaran Koç, ilçedeki ilköğretim okullarında da engelli ve engelsiz öğrencilerin birlikte eğitim görmesini öngören kaynaştırma eğitimi yaklaşımı üzerinde çalışılacağını kaydetti.

Projenin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için formatörler yetiştirilmesi konusunda adımlar atılacağını bildiren Koç, ilçedeki 20 okulda etkili kaynaştırma uygulamalarının eksikliğinin giderilmesi, kaynaştırma eğitimine yönelik olumsuz tutumların önlenmesi amacıyla okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katılacağı seminerler düzenleneceğini dile getirdi.

Öte yandan, Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri ile fark oluşturan Koç Topluluğu Şirketleri ve bayileri arasından 2012 ve 2013 yılındaki çalışmaları ile öne çıkanlar Teşekkür Belgeleri'ni Mustafa Koç'un elinden aldı.

Ford Otosan ve RAM Sigorta, şirketler kategorisinde eğitimlere en fazla katılım oranları ile birinci oldu. Hatay'da gerçekleştirdiği eğitimler ile 4 bin kişiye ulaşan Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Ford Otosan Bayii Osman Ovalı da eğitim verilen iller arasında birinci oldu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim