• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Akıllı otomobil projesi hayata geçirildi

Akıllı otomobil projesi hayata geçirildi
Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen ve mobil teknoloji dünyasının kalbinin attığı Mobil Dünya Kongresi 2014 tamamlandı.

24-27 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’ne, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin mobil inovasyonları damga vurdu.
 
SAP’nin global pazarda lider olan SAP Mobil Platform çözümleri, yazılım geliştiricilerine mobil uygulama alanında destek sunuyor. Açık bir partner ve geliştirici ekosistemini kucaklamayı ilke edinen SAP, Dünya Mobil Kongresi’nde duyurduğu projesiyle, pazarda lider olan SAP Mobil Platform üzerinden milyonlarca mobil uygulama geliştiricisine sağladığı maliyet avantajını anlattı. Xamarin ve Service2Media ortaklığında hayata geçirilen proje, 111 ülkedeki mobil uygulama geliştiricilerine ve 150’den fazla danışman partnere iOS, Android ve Windows 8 platformundaki uygulamaları hızla ve maliyetleri azaltarak hayata geçirecek SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) ve bulut bilişim altyapısını sunuyor.
 
Mobil mesajlaşmada güvenlik SAP’ye emanet

SAP’nin Mobil Mesajlaşma Güvenliği çözümü, GSMA Dünya Mobil Kongresi’nde dikkat çeken lansmanlar arasındaydı. Mobil cihazları hedefleyen ‘spam’ saldırıların artışına karşın güçlü bir önlem olarak geliştirilen çözüm, operatörler arası SMS bazlı saldırıları engellemeyi hedefliyor. Son iki ay içinde yeni anti-spam özelliklerine kavuşan SAP SMS 365 mobil servisi, dünya çapında yaklaşık 18 milyon spam saldırısını durdurmayı başardı. Zararlı SMS trafiğini tespit edip engelleyen teknoloji, Cloudmark’ın mobil güvenlik ürünüyle entegre edilerek SAP SMS 365 markası altında mobil dünyanın kullanımına sunuluyor. Bu çözümle mobil iletişim abonelerini risk altında bırakan mesaj saldırıları büyük ölçüde engellenebiliyor. Katma değerli SAP SMS 365 çözümü şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mobil operatörlerin büyük bir kısmında kullanılıyor ve dünya çapındaki mobil operatörler tarafından benimseniyor.
 
SAP’den akıllı şehirlere değer katan akıllı otomobil teknolojiler

Barselona’da mobil teknolojinin devlerini bir araya getiren buluşmada, SAP’nin BMW ortaklığıyla hayata geçirdiği akıllı otomobil projesi ilgi çeken inovasyonlar arasında yer aldı. BMW Ar-Ge departmanıyla SAP’nin hayata geçirdiği inovasyon, araç içi mobil servisleri hayata geçirecek altyapı çözümleri sunuyor. Akıllı araçlar, yakın gelecekte dijital bağlantılı yaşamın temelini oluşturacak akıllı şehirlerde ulaşımın en önemli unsurunu teşkil edecek. Akıllı araçlarda sürdürülebilir gelişimi hedefleyen SAP, yeni BMW prototipinde dünyanın ilk ve tek gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA bulut bilişim çözümünü kullanıyor. Otomotiv ve ulaşım dünyasında dikkat çekici bir inovasyon sunan çözüm, sürücüye kontrol paneli üzerinden, kişiselleştirilmiş lokasyon ve rota bilgilerini gerçek zamanlı olarak sunuyor. Akıllı otomobil projesinde prototip BMW, SAP teknolojisiyle sürücünün varmak istediği noktayla araç arasındaki mesafeyi ölçerek güvenli park etmek için izlemesi gereken rotayı bildiriyor. Ayrıca aracın konumuna uygun kampanya, indirim ve sadakat kuponları, sürücünün kişisel taleplerine göre bulut teknolojisi üzerinden araca iletilebiliyor.
 
İnovasyon üreten gençlere global destek

Akıllı şehirlere giden yolda akıllı bilişim teknolojilerine yatırımı önceliklendiren SAP, BMW ortaklığını duyurduktan sonra, Küresel Bağlantılı Otomobil Yarışması’nın ve Yarının Aracı Yarışması’nın kazananlarını GSMA Dünya Mobil Kongresi’nde açıkladı. Gençlerin inovatif fikirlerine açık olan yarışmada, dünya çapında üniversite öğrencileri, akıllı cihaz ve otomobillerde hayata geçirilebilecek fikirleri ortaya attı. Kazanan projeler sektörel uzmanlarla bu fikirleri hayata geçirmek üzere geliştirme fırsatı yakalayacak. Küresel Bağlantılı Otomobil Yarışması’nda şehirde ulaşım, trafik, yakıt, park gibi konularda altı kazanan seçildi. Güney Carolina’daki Clemson Üniversitesi’nde geliştirilen ve ücret, lokasyon, ulaşım süresi gibi değişkenleri hesaba katarak en uygun park yerini öneren ParkinGain uygulaması ödül töreninde takdir topladı.

sap2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim