• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Trafikte ortalama '64 dakika' harcıyoruz

Trafikte ortalama '64 dakika' harcıyoruz
Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin (GAM) biraraya getirdiği çeşitli araştırma sonuçları ilginç detayları ortaya çıkardı. Buna göre İstanbul, Moskova’dan sonra Avrupa’nın trafikte en çok zaman geçirilen kenti oldu.

Generali Sigorta’nın sektöre ve insan hayatını kolaylaştırmaya odaklanan araştırma merkezi GAM (Generali Araştırma Merkezi), Türkiye ve Avrupa’daki araştırmaları derleyerek çeşitli oranları yeniden kamuoyuyla paylaştı. Farklı araştırmalardan edinilen bilgiye göre Portekiz’den Rusya’ya kadar 59 ülkenin büyük şehirlerini kapsayacak trafik yoğunluk haritasına bakıldığında; Rusya’nın başkenti Moskova, yüzde 65 ile birinci sırada yer alırken, Türkiye’nin en büyük ve metropol şehri İstanbul yüzde 57 ile ikinci oldu. Polonya’nın başkenti Varşova’nın yüzde 44 ile üçüncü olduğu sıralamada, İtalya’nın Palermo kenti ile Fransa’nın Marseille şehri yüzde 40’lık trafik oranıyla dördüncülüğü paylaştı.

Moskova’da trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda bu oran sabah yüzde 114 olurken akşam yüzde 133’e ulaşıyor. Onu takip eden İstanbul’da ise yoğunluk oranları sabah yüzde 81’i, akşam ise yüzde 127’yi buluyor. Haftalık olarak ele alındığında ise İstanbul’da Pazartesi günleri sabah, Cuma günleri akşam saatlerinde yoğunluk zirve yapıyor.

TRAFİKTE ORTALAMA 64 DAKİKA VAKİT GEÇİRİYORUZ

Yoğunluğun zirve yaptığı günlerde trafikte bekleme süresinin 64 dakikaya ulaştığı görüldü. Günde ortalama 30 dakika sürdüğü düşünülen ev ve iş arasındaki trafikte yaşanan yoğunluk, yıllık olarak 118 saatlik bir gecikme yaratıyor.

Generali Sigorta, daha önce farklı kuruluşlar tarafından yapılan araştırmaları biraraya getirerek trafik yoğunluğunun son derece yüksek olduğu İstanbul’da ve Türkiye genelinde, trafikte geçirilen zamanın önemine ve olası risklere dikkat çekiyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Generali, söz konusu durumun etkenlerinden birisinin şüphesiz Türkiye’deki GSYİH’nın 2008’den bu yana artışı ve aynı zamanda 2014 ilk çeyreğinde düşüş göstermiş olsa dahi önceki yıllarda yaşanan önemli artış olduğuna dikkat çekiyor. 2003 yılında Türkiye’de 1000 kişiye 95 araç düşerken, son 10 yılda görülen büyümeyle birlikte 2013 yılının verilerine göre 1000 kişiye 164 araç düşüyor.**

Trafikte günün önemli bir zamanını geçirdiğimizi hatırlatan Generali, Zorunlu trafik sigortası sahibi olmayan kesimin yüzde 7 ve kasko sahiplerinin yüzde 63 gibi çok düşük oranda olduğu Türkiye’de, ‘sigortalı olma’ bilincini artırmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili olarak Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric şu açıklamada bulundu: 

“İstatistiklere göre** on yıl içerisinde (2003-2012) ehliyet sahibi kişilerin sayısı yüzde 53 oranında arttı. Fakat kazalar yüzde 185 oranında artarken, bu kazaların yüzde 90’ının maalesef sürücü hatalarından kaynaklandığı ortaya çıktı.*** Ayrıca, bu kazaların yaklaşık olarak yüzde 40’ı ise çarpışma ya da bir aracın diğerine çarpması sonucu meydana geldi. Sürücüler kendilerini çok iyi birer sürücü olarak görseler de, yol ve hava koşulları veya trafikte bekleme süresinin yarattığı stres ve gerginlik gibi sürücüleri etkileyen dış etmenlerin olduğunu aklımızdan çıkartmamız gerekir. Bu yüzden bir sigorta şirketi olarak görevimiz sürücüleri zor koşullarda desteklemek ve hayatlarını kolaylaştırmak. Bu yüzden Generali olarak insanlara Sigortanın Kolay Halini sunarak hayatlarını kolaylaştırıyoruz.Türkiye’de özellikle kişi başı gelirin artış göstermesiyle birlikte son 10 yılda otomobile olan ilgide artıyor ancak sigortalı oranına baktığımızda halen zorunlu olmasına rağmen Trafik Sigortası’nı yaptırmayan bir kesim bulunuyor.Amacımız varolan risklerle ilgili herkesi uyararak ülkemizdeki sigortalı sayısını arttırmak” dedi.       

SİGORTACILIK BİLİNCİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Türkiye’de sigorta bilincini aşılamak ve sigortalı sayısını arttırmak için harekete geçen Generali, anlık sigorta teminatı işlemi ile müşterilerinin hayatını mümkün olduğunca kolaylaştırmayı hedefliyor. Generali her türlü işlemde kolaylık bekleyen müşterilerine, daima hızlı, etkin ve onlara özel sigorta çözümleri sunuyor. Bir ilki gerçekleştiren Generali ile 1 dakika içinde teklif alınırken 3 dakika içindeyse poliçe sahibi olunuyor. Müşteriler aynı gün içerisinde poliçelerine PDF formatında ulaşabiliyor.

Satınalma işlemi, sadece üç basit adımla gerçekleşiyor. Müşteriler kişisel ve araç bilgilerini girebiliyor, seçtikleri ürün için fiyat teklifi alabiliyor. Sunulan teklifi kabul etmesiyle birlikte müşteri tercih ettiği ödeme yöntemiyle, seçmiş olduğu ürünü anında satın alabiliyor. Elektronik poliçe müşteriye e-posta ile hemen gönderiliyor ve müşteriyi anında sigorta teminatı altına alıyor. Bu işlem Generali web sitesi üzerinden veya telefonla “Kişisel Sigorta Danışmanlığı Hizmeti” alınarak 7/24 gerçekleştirilebiliyor.

HERKESİN İHTİYACI, KİŞİSEL SİGORTA DANIŞMANI

Generali'nin sigorta teminat sürecinin önemli bir bölümünü oluşturan Kişisel Sigorta Danışmanlığı Hizmetleri tüm Generali müşterilerine veriliyor.  Bu hizmetle her müşteriye bir “Kişisel Sigorta Danışmanı” atanıyor ve bu danışman ilk poliçesinden itibaren müşteriye hizmet veriyor. Danışman ayrıca her türlü soru veya sorunda müşterisine yardımcı oluyor. Müşteriler satın aldıktan sonraki süreçte de aynı danışmandan hizmet almaya devam edebiliyor. Sigortacılık sektörü dahilinde özel eğitim gören Kişisel Sigorta Danışmanları, müşterilerden gelen tüm taleplere çözüm üretmek için daima hazır.
İşlemlerin en önemli avantajı ise müşterilerin sigortaya ilişkin hususları araştırıp boşa zaman harcamak zorunda kalmıyorlar.  Zira müşterilerin tüm sorularına yanıt bulmak ve bunları çözmek için yapmaları gereken tek şey Kişisel Sigorta Danışmanlarını aramak oluyor. Kişisel Sigorta Danışmanları gelen soru ve sorunları dinliyor, müşteriye ilişkin riski değerlendiriyor, %70'e varan indirimler sunuyor. Ayrıca poliçe sözleşmesini aynı gün içinde PDF dosyası olarak müşteriye iletebiliyor. Böylece müşteri poliçenin çıktısını alıp aracında bulundurarak sigortasını hemen başlatmış oluyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim