• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Karslı girişimciye 'BTC' desteği verildi

Karslı girişimciye 'BTC' desteği verildi
Kars'ın Selim ilçesinde BTC Ham Petrol Boru Hattı Şirketi'nce desteklenen girişimcilik projesi sayesinde közde çayevi kuran genç, kendi işinin patronu oldu.

Selim ilçesinde Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen girişimcilik projesi sayesinde közde çayevi kuran genç, kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Atatürk Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi" projesi kapsamında, BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriliyor.

Söz konusu eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimciler, kendi işlerini kurabilmeleri için BTC ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından destekleniyor.

Bu kapsamda, kentte yaşayan girişimcilerden Hikmet Yıldız, eğitimleri başarıyla tamamlayarak, közde çayevi kurdu.

Proje Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, genç girişimcilerin bu tür projeler sayesinde ekmeğini kazandığını söyledi.

Çayevi projesinin de BTC tarafından desteklendiğini anımsatan Kaya, "Farklı ve bölgede ilk olan projelere öncelik veriyoruz. Genç girişimcimiz BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi programını başarıyla tamamladı. KOSGEB'in verdiği katkı ve bizim verdiğimiz destekle bu işletmeyi açtı" dedi.

İş yeri sahibi Hikmet Yıldız da kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "İlçemizin böyle bir mekana ihtiyacı vardı. BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi programına katıldım. Bu programın akabinde böyle bir projeyi hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim