• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Shell Türkiye'ye 'Altın Varil' ödülü verildi

Shell Türkiye'ye 'Altın Varil' ödülü verildi
Shell Türkiye, Gaziantep’de düzenlenen V. Türkiye Enerji Zirvesi’nde “Altın Varil” ödülünü kazandı. Zirve, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin de sponsorları arasında yer aldığı V. Türkiye Enerji Zirvesi, Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde 11-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Açılışın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın özel oturumuyla başlayan zirvenin ilk günü gerçekleşen gala yemeğinde ödül töreni düzenlendi. Törende Altın Varil, Altın Voltaj ve Altın Vana ödüllerinin sahipleri açıklandı. Shell Türkiye, 19 yıldır destek sağladığı Çatalhöyük Kazı ve Araştırma Projesi ve üzerinde yaşadığımız topraklarda önceden yaşayan uygarlıkları tanıtmak, çocuklar ve yetişkinlerde tarih bilincini geliştirmek amacıyla 2005 yılından bu yana desteklediği “Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” projesiyle Altın Varil ödülüne layık görüldü. Törende ödülü, Shell Türkiye adına EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın elinden Shell & Turcas Petrol A.Ş. Yatırım Müdürü Semih Genç aldı.

Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi, dünü bugüne taşıyor

Konya yakınında bulunan ve Anadolu’nun en eski yerleşim yeri olarak bilinen Çatalhöyük’ün 9 bin yıllık tarihi ile öğrencileri tanıştıran Arkeoloji Yaz Atölyesi’ne Türkiye’nin dört bir yanından gelen 9 yaş ve üzeri öğrenciler ücretsiz olarak katılabiliyor. Her sene yaz aylarında haftanın 6 günü açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi’ne konuklar, rezervasyon ile kabul ediliyor. Dünyanın en büyük arkeolojik çalışmaları arasında yer alan ve 2012 yılında Unesco tarafından “Dünya Mirası” listesine dahil edilen Çatalhöyük Neolitik Çağ Yerleşmesindeki Arkeoloji Yaz Atölyesi etkinliğiyle, çocuklara ‘kültürel mirasın koruyucusu olma’ kavramı öğretiliyor. Bugüne dek atölye çalışmalarında 6300’i aşkın katılımcıya ücretsiz olarak tarih bilincinin genç nesillere en sağlıklı şekliyle aktarılması hedeflenirken; çalışma sonunda öğrencilere ‘kültürel emanetlerin koruyucusu’ sertifikası da veriliyor.

shell2.20140916124802.jpg

shell3.20140916124830.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim