• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Kadıköy PTT Başmüdürlüğü hizmete açıldı

Kadıköy PTT Başmüdürlüğü hizmete açıldı
Kadıköy için oldukça önemli bir yere sahip olan Kadıköy PTT binası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla hizmete açıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının hizmete açtı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 170 yıllık tarihe sahip PTT'nin modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük hizmetleri olduğunu anımsattı.

Teknolojide yaşanan gelişmelerin, zaman içinde PTT'nin önemini azalttığını ifade eden Yıldırım, böyle olunca PTT'nin kendine bankacılık, lojistik, kargo gibi yeni işler bulduğunu söyledi.

PTT'nin, artık devletin sırtına yük olmaktan çıkıp Hazine'ye katkı sağlar hale geldiğini de belirten Yıldırım, ayrıca PTT'nin insanların imdadına yetişen güzide bir kuruma dönüştüğünü de ifade etti.

Bakan Yıldırım, 2002 krizinden sonra 900'den fazla yerleşim yerinde bankaların kapandığını, buralarda yaşayanların emekli maaşlarını bile yaşadıkları yerde alamaz duruma geldiğini kaydederek, halen bin 357 yerleşim yerinde sadece PTT Bank'ın bulunduğunu ve insanların emekli maaşlarını buradan aldıklarını belirtti.

İstanbul'un ulaşımı için yapılanları ve yapılacakları da anlatan Yıldırım, ulaşımın İstanbul'un birinci sorunu olduğunu, ''3. köprü olmasın'' tartışmalarını da yersiz bulduğunu söyledi.

''Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz'' diyen Yıldırım, mevcut köprülerin kapasitelerinin üstünde çalıştığını ve yıprandığını dile getirdi.

Açılış törenine katılan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve  PTT Genel Müdürü Osman Tural ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İstanbul’umuza ve onun gözbebeği ilçelerinden Kadıköy’e layık hale getirdiğimize inandığım Başmüdürlük Hizmet Binamıza alt yapı dahil toplam 6 milyon 215 bin 353 TL harcama yaptık. 2004 yılında başlattığımız ve PTTBANK konseptine uygun yapısal dönüşüm projesi adını verdiğimiz bu çalışmalar sonucunda, 2010 Kasım ayı sonu itibariyle 1997 adet işyerlerimizi halkımıza yakışır şekilde yenileyerek hizmete sunduk.

Bugüne kadar, büyük küçük demeden halkımızın yaşadığı tüm yerleşim yerlerindeki işyerlerimizi aynı görüntüye ve teknolojiye sahip hale getirdik.

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimat ve destekleriyle 03 Mart 2004 tarihinde başlatılan PTTBANK hamlesi ile kuruluşumuzun iş ve işlemlerinde büyük artışlar olmuş, başarılı projeler ile PTT’nin prestiji yükselmiştir. Halkımızın daha rahat mekanlarda kaliteli hizmetler alabilmesini sağlamak hedefiyle bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, bundan sonra da kaçınmayacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasını hizmete açtı.

Törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı.

- BAKAN YILDIRIM SORULARI YANITLADI-

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışın ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.

Yatırımlar ve bu yatırımlardaki özel sektör payına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığınca 2003-2010 yılları arasında 92 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve bunun 15 milyar liralık bölümünün yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Yap-işlet-devret modelini en fazla uygulayan bakanlığın, Ulaştırma Bakanlığı olduğunu da dile getiren Yıldırım, bu modeli, havaalanı projelerinden, yol projelerine, marinalara kadar kullandıklarını anlattı.

''2023 hedefimizde de yap-işlet-devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırdık'' diye konuşan Yıldırım, 3. köprü ve kuzey Marmara otoyol projesinin de yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ifade etti.

Yıldırım, ''2023 yılına kadar yapılacak toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı 200 milyar dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmeyi istiyoruz'' dedi.

İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir havalimanı yapılmasına ilişkin projenin de bulunduğunu anlatan Yıldırım, ''Avrupa yakasına yeni bir havaalanı yapılması gerekiyor. Yer bulma çalışmaları devam ediyor'' diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'a 3. havaalanının yapılacağı yerin lokasyon olarak belirlendiğini de kaydetti.

Merve Korkmaz-İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 4412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim