• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bakan Elvan: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Bakan Elvan: Haberler gerçeği yansıtmıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Facebook ve Twitter hesaplarının arşivlendiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kars Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elvan, cemaat evlerinde öğrencilerin gecenin bir yarısında kaldırılarak beddua ettirildiğinin ileri sürüldüğünü belirterek bütün yurt, misafirhanelerin hazır olduğunu kaydetti.

Bakan Elvan, gazetecilerin Facebook ve Twitter hesaplarının arşivlendiği yönünde haberler çıktığını yönündeki sorusunu cevaplayan Lütfi Elvan, "Bugün özellikle yazılı basında böyle bir haberi ben de okudum. Twitter ve facebook gibi özellikle sosyal medya şirketlerinin ve vatandaşlarımın kullandığı Twitter ve facebook hesaplarının arşivlendiği hususu kesinlikle doğru değildir. Böyle bir şey söz konusu değil. Kesinlikle bu bilgiler, bu mesajlar yazılan twitterdan, facebooktan yazılan bu yazılar kesinlikle arşivlenmiyor" dedi.

Twitter ve facebook'un 30 Mart'tan sonra kapanmasının sözkonusu olduğu yönündeki soruyu; Bakan Lütfi Elvan, "Hayır Efendim öyle bir şey söz konusu değil. Ama şunu ifade edeyim. Özellikle Türkiye'de istikrarın bozulmasına yönelik, Türkiye'de istikrar yok etmeyen isteyen, istikararı ortadan kaldırmak isteyen bazı kesimler yasa dışı yol ve yöntemleri kullanarak, tamamıyla hukuk diışı yol ve yöntemlerle youtube gibi facebook gibi değişik sosyal medya araçlarını kullanmak girişimi ve gayreti içerisindeler. Bunları tasvip etmek mümkün değil. Milli iradeye her zaman güvenmeliyiz. Milli irade ne diyorsa o yönde hareket etmeliyiz. Yasa dışı yol ve yöntemlerle elde edilen bazı kaynakların, montaj kasetlerinin bu tür ortamlarda aslında yayınlanması, bu tür ortamlara aktarılması dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin yasaktır. Yasa dışı olan bir şey, gerçek hayatta yasak olan bir şey sanal alemde de yasaktır. Ama maalesef Türkiye'de buna yönelik ciddi, gerçekten yasa dışı girişimler söz konusudur. Yasa dışı haraket eden her kim ise yasa karşısında, yargı karşısında gereken hesap sorulacaktır. Bunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Kimse bunu bir fırsata dönüştürüp yasa dışı yol ve yöntemlerle hükümetimizi karalamaya kalkışmasın bunların hesabı sorulacaktır. Yargı karşısında hesabı sorulacaktır. Herkes yargı karşısında hesabını verecektir. Bundan hiçbir tereddütünüz olmasın" diyerek yanıtladı.

"HER BİR BİREYİN, HER BİR ÖĞRENCİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın 'cemaat evlerini boşaltın, size yer vereceğiz', 'Kredi Yurtlar Kurumunda yer vereceğiz' sözleri Erzurum'da protesto edildi. Bunu nasıl karşılıyorsunuz sorusu üzerine açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,"Efendim şunu ifade edeyim. Bakın hiçbir öğrenciye baskı yapılmasını biz kabul edemeyiz. Kabul etmemiz mümkün değil. Şunlar ifade ediliyor. Bu çocukların gece yarılarında kaldırılıp işte beddua ettirildikleri söyleniyor. İfade ediliyor. Sayın Başbakanımızda doğal olarak her bir bireyin, her bir öğrencinin özgürlüğüne saygı duymamız gerekiyor. Eğer bu tür kardeşlerimiz, öğrencilerimiz varsa elbette tüm yurtlarımız hazır, hatta misafir hanelerimiz hazır. Sayın Başbakanımız da bu konuda gereken açıklamaları yaptı. Gerekirse otellerde de barındıracağımızı ifade etti" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim