• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Turkcell'in hedefi yerel değeri güçlendirmek

Turkcell'in hedefi yerel değeri güçlendirmek
Turkcell'in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği "İş'te Teknoloji Hamlesi" toplantılarının 3'üncüsü Konya'da gerçekleştirildi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıyı, Turkcell ailesi olarak, iletişim ve teknoloji alanında şirketlerin yanında en iyi şekilde yer almak ve destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şirketlerin işlerinde fark yaratmasının ancak ve ancak teknolojik dönüşümle mümkün olabileceğini belirten Kocabaş, Turkcell'li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Kocabaş, Türkiye'deki KOBİ'lerin, toplam yatırım alanının yüzde 15'ini teknoloji alanındaki yatırımlara harcadığını dile getirerek, bunların çoğunun donanım üzerine olduğunu, bundan ziyade yazılıma daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Turkcell ailesi olarak, internet dünyası, makineler arası iletişim ve bulut teknolojisi alanlarında şirketlere katkı sağlamak amacıyla yatırımlar yaptıklarını anlatan Kocabaş, "Bilgiyi, şirketlere ve bireylere nasıl etkin şekilde ulaştırabiliriz? bunun çabası içerisindeyiz. Anadolu'nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz; bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek, yerel değeri güçlendirmek" diye konuştu.

"Hepimizin cebinde birer bilgisayar var"

Kocabaş, taş tabletlere kazılan yazılarla başlayan bilgi aktarımının, günümüzde internet ağıyla devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Artık internet dünyasındayız. 'Dünyanın neresinde ne oluyor? Hangi bilgiler üretiliyor? Hangi patentler var?' Ülke olarak bunları hızlıca alıp, kendi patentlerimizi üretme noktasına taşımak, bizim ana odağımızdır. Yani taş tabletlerden, artık internetli bir dünyaya bakıldığında, Türkiye bu anlamda avantajlı konumda. Artık öyle bir noktadayız ki; akıllı telefon dediğimiz şey aslında öncelikle bir bilgisayardır. Hepimizin cebinde birer bilgisayar var. Bu bilgisayarla, birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımıza ve müşterilerimize ulaşabilir vaziyetteyiz. Artık dünyamız mobilitenin olduğu bir yapıda. Bu hız ve dönüşüm, birçok iş alanında mobil internette bizlere yeni bir dünya açıyor. Lojistikte iş yapı şekilleri değişiyor. Ekonomi, eğitim ve sağlık alanında doğru ve daha hızlı hizmet veriliyor. Ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Konya'yı da bu teknolojik dönüşümü en hızlı şekilde sistemlerine entegre ederek, ekonomimizin en önemli damarlarından biri olma yönündeki iddiasını sürdürecek illerimizden biri olarak görüyorum. Bu konuda şirketlerimize destek veriyoruz."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim