• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Gigaset, farklı tabletlerle pazara giriyor

Gigaset, farklı tabletlerle pazara giriyor
Dect telefonu pazarının en önde markalarından biri olan Gigaset, yeni nesil iletişim ürünleri ile nesnelerin internetinin odağında olmayı hedefliyor.

Sabit hat telefon pazarı giderek daralırken, bu alanda öncü şirketlerden biri olan Gigaset, Android işletim sistemli ürünler sunmaya devam ediyor. Daha önce Dect telefonlarını akıllı dünyaya hazırlayan ve Android işletim sistemli modeller piyasaya sunan Gigaset, şimdi de farklı ebattaki tabletleri ile pazara giriş yapıyor.

DÜNYA'nın haberine göre, konu hakkında açıklama yapan Gigaset Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Hasan Palandöken, Gigaset'in geleceğin akıllı yaşam biçiminin orta noktasında olacağını söyleyerek şöyle dedi, "Yakın gelecekte nesnelerin interneti ile birlikte milyarlarca cihaz birbirine bağlı olacak. Evinizdeki hemen hemen tüm eşyalar IP adresine kavuşacak ve internetten veri alışverişi yapacak. Gigaset olarak vizyonumuz böyle bir dünyada iletişimin merkezi konumunda olmak. Özellikle evinizdeki tüm cihazlar için ihtiyaç duyulan iletişim ihtiyacını Gigaset ürünleri ile birleştirerek karşılamayı hedefliyoruz".

Dect telefon pazarının pek çok ülkede daraldığını ve buna göre yeni nesil ürünler çıkardıklarını ifade eden Palandöken, öte yandan sabit hatların kimi durumlar için avantajını halen koruduklarını belirtti. Palandöken şöyle dedi, "Gençler mobil cihazlar ile yaşamayı daha çok tercih edebilirler. Ancak aile yaşantısı ile birlikte evlere sabit hatlar girmeye devam ediyor. Ayrıca kimi ülkelerde sabit hatlara olan ilginin arttığını görüyoruz. Örneğin Japonya'da yaşanan doğal afetlerden sonra daha güvenli ve her zaman çalışmaya devam eden sabit hatlara olan ilgi artmaya başladı."

Tabletler ile iletişim her yerde

Akıllı ev telefonlarından sonra tabletler ile de iletişim dünyasına adım atan Gigaset Türkiye pazarına yönelik ilk tableti olan QV830'u da tanıttı. Hasan Palandöken yeni tabletler ile birlikte Gigaset'in yazılım ve servis pazarında çok daha fazla odaklanacağını belirterek, bulut tabanlı servisler ile iletişimi tüm cihazları arasında transfer edeceklerini ifade etti.

Türkiye pazarına sunulan ilk tablet olan QV830, 8 inç ekran ebadına sahip ve tamamen siyah renkte olan özel alüminyum kasası ile dikkati çekiyor. Dört çekirdekli 1.2 Ghz hızında A7 işlemciye sahip olan yeni tablet Android 4.2.2 işletim sistemini kullanıyor. QV830'un ekranı 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip ve 5 megapiksel arka, 1.2 megapiksel ön kamerası var. Arka kamera ile 1080p çözünürlüğünde HD kalitesinde video çekimine olanak tanırken, ön kamera ile 720p video çekimler yapılabiliyor. Güçlü bir pil ile birlikte gelen QV830, 4 saatlik bir şarjdan sonra 240 saat bekleme modunda kalabiliyor. Ayrıca 8 saat internet gezintisi veya 7 saat video oynatımı yapabiliyor. Gigaset tablet 8 GB'lık tek bir versiyon ile geliyor ancak MicroSDHC yuvası kullanılarak depolama kapasitesi 32 GB'a kadar yükseltilebiliyor.

Gigaset tabletlerin Türk Telekom bayilerinde 19.99 TL taksitle ve 24 ay taahhütle satılacağını belirten Hasan Palandöken, yakın zaman içerisinde daha büyük ebattaki tabletlerin de Türkiye pazarında olacaklarını belirtti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim