• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Turkcell'den Adana'ya 'şebeke' yatırımı

Turkcell'den Adana'ya 'şebeke' yatırımı
Turkcell, Adana gazetelerinin temsilcilerini Şebeke Kontrol Merkezi’nde ağırladı. Ardından gazeteciler, Turkcell’in kurumsal müşterileri için hayata geçirdiği Kurumsal Deneyim Merkezi’ni de ziyaret etti.

Bu sene 20. yaşını dolduran Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell Adana basınından gazetecileri İstanbul’daki Şebeke Kontrol Merkezi’nde ağırladı. Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda gazetecilere Turkcell’in 20 yıl boyunca ülkede yarattığı toplumsal ve ekonomik faydalar aktarılırken Adana’ya yapılan yatırımlar ve projeler hakkında da bilgi verildi.

“Turkcell’in müşteri sayısı 9 ülkede 69.5 milyonu aştı”

Turkcell’in müşteri sayısının 9 ülkede 69.5 milyonu aştığını ve kuruluşundan bu güne toplam 23,8 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Şebeke Kontrol Merkezi’nde Turkcell’in sahip olduğu altyapı gücü hakkında da gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:“ Turkcell’in şebekesindeki bütün santraller, iletişim üniteleri ve transmisyon sistemleri, dijital Türkiye haritaları üzerinde Şebeke Kontrol Merkezimizde sürekli izleniyor. Böylece, Turkcell şebekesinde oluşabilecek alarm durumlarına anında müdahale ediliyor. Bu çerçevede hem ses hem data tüketimi yüksek olan Adana’daki Turkcell şebekesini de gece gündüz demeden olası alarm durumlarına karşı sürekli izliyoruzAltyapımızın verimliliği ve sürekliliğini daha da geliştiren Turkcell Şebeke Kontrol Merkezi dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.  Bugüne kadar yaptığımız yatırımımızla müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için 7/24 çalışıyoruz ve müşterilerimizi en yeni teknolojilerle tanıştırmak için de yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

Elönü, Türkiye’de dünyayla aynı anda fiber çağını başlatan yenilikçi grup şirketi Turkcell Superonline’ın tüm Türkiye’de 32 bin 500 km’lik fiber optik şebekesinin de NCC’de sürekli olarak kontrol edildiğine de değindi. Elönü, grup bünyesinde Turkcell Superonline’ın kendi fiber optik şebekesine yaptığı stratejik yatırımlarla 14 ilde evlere kadar saniyede 1000 MB’e ulaşan internet hızı sağladığını ve Türkiye’yi, bu hızı sunan dünyanın ilk 5 ülkesi arasına soktuğunu sözlerine ekledi.
 
Turkcell Superonline internet hızını saniyede 1000 Mb’e çıkardı

Adanalı gazeteciler Turkcell Superonline’ın genel müdürlük binasında Türkiye’nin en hızlı internetini deneyimleme fırsatı da yakaladı.

Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatan Turkcell Superonline, Türkiye’nin 75 iline değen, 33 bin km’lik kendi fiber optik ağıyla, evlere kadar 1000 Mbps fiber internet hizmeti sunuyor. Adanalı gazeteciler, bu hizmetin hayatımıza kattığı kolaylık ve keyfi, oluşturulan özel alanda Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata’nın ev sahipliğinde deneme fırsatı buldu.
 
1000 Mbps internet hızıyla neler yapılabilir?
 
· Her biri 45 dakikalık 20 müzik albümünü sadece 1 saniyede,
· 90 dakikalık HD bir filmi yaklaşık 3,5 dakikada yüklemek (2 Mbps ile 30 saatte yükleniyor),
· 400 sayfalık bir roman kalınlığında 500’den fazla kitabı sadece 1 saniyede,
· 1 GB’lık bir filmi 8 saniyede indirmek mümkün.
· 1000 Mbps fiber internet, aynı anda birden fazla bilgisayarın birbirlerine engel olmadan ve performans kaybı yaşanmadan internete bağlanmasına imkan sağlıyor.

Turkcell 1. 6 milyon nesne yönetiyor

Turkcell, sabit ve mobil ürün, servis ve hizmetleriyle şirketlere sağladığı verimliliği canlı bir şekilde kurumsal müşterilerine deneyimletmek amacıyla hayata geçirdiği Turkcell Kurumsal Deneyim Merkezi’ni de ziyaret etme fırsatı yakalayan Adanalı gazetecilere Turkcell Mobil Ürünler ve İş Ortaklığı Yönetimi Direktörü Sezen Mızraklı  yaptığı açıklamada: “Kurumsal müşterilerimize eşsiz bir deneyim alanı kurmak için Turkcell Kurumsal Deneyim Merkezi’mizi hayata geçirdik. Merkezimizde sabit ve mobil ürün, servis ve çözümlerimizi tanıtarak deneyime sunuyor, şirketlere kazandırdığımız verimliliği canlı bir şekilde deneyimletebiliyoruz. Turkcell, bugün kurumsal pazarın lideri ve 520 bini aşkın şirkete hizmet veriyor. Makineler arası iletişim teknolojisiyle 1. 4 milyon Simkartla 1. 6 milyon nesne yönetiyor. Yani Türkiye’de 3 makineden 2’sinin Turkcell’li olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Adana’da da bu konuda gerçekleştirdiğimiz önemli işbirliklerimiz mevcut. Kamyon ve iş makineleri dahil olmak üzere yaklaşık 400 adet aracında araç takip sistemimizi kullanan Adana Büyükşehir Belediyesi’yle kurduğumuz iş birliği bunlardan bir tanesi. Ayrıca BOTAŞ Petrol’ün yakıt depolarının uzaktan ölçümü de yine bizim teknolojimizle sağlanıyor. Kurum aynı zamanda Turkcell’in 37 adet M2M hattıyla petrol vanalarının uzaktan takibini yapıyor. Turkcell’li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. “

Adana iline özel veriler ve yatırımlar
 
Adana’ya son 3 yılda 131 milyon TL şebeke yatırımı
 
Adana’ya son üç yılda toplam 131 milyon TL şebeke yatırımı gerçekleştiren Turkcell’in, 3G altyapısı için gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde de, Adana’da yine son üç yıl içerisinde Turkcell data tüketiminin 4 kat arttığı belirlendi. Son bir yıllık verilere bakıldığında ise Adana’nın en çok konuşan 6’ncı, en çok data kullanan 9’uncu il olduğu tespit edildi.
 
Adana akıllı şirket skoru en yüksek 8. il
 
Turkcell’in Türkiye’nin teknolojik dönüşüm haritasını çıkarmak için gerçekleştirdiği akıllı şirket araştırmasında Adana akıllı şirket skoru en yüksek 8.il oldu. Firma başına düşen mobil internet kullanımında da 7. sırada olduğu gözlemlenen Adana’nın mobil internet penetrasyonunda ise 4. sırada yer aldığı belirlendi.
 
Adanalı girişimci kadınlara mikrokredi
 
Turkcell’in iş sahibi olmak veya işini geliştirmek isteyen, ancak yeterli maddi imkanı olmayan kadınlar için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile işbirliğine giderek başlattığı cepten kalkınma seferberliği “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi kapsamında, bugüne kadar Adana’da 1.236 girişimci kadın 1 milyon 680 bin 945 TL kredi kullandı.
 
Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli girişimci kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Turkcell, proje kapsamında mikrokredi alarak işlerini büyüten ancak ürünlerini pazarlamakta zorlanan kadınlar için fark yaratacak internet sitesi Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni hayata geçirdi. Alıcı ile satıcıyı aracısız buluşturan sitede kadınların el emeği ürünleri Türkiye’den alıcılara direkt ulaşabiliyor.

Adanalı Kardelenler başarı yolunda hızla ilerliyor
 
Turkcell’in ÇYDD ile birlikte yürüttüğü “Kardelenler” projesi kapsamında bu güne kadar Adanalı 117 Kardelen liseden, 31 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu. Adana’da şu anda 54 lise ve 21 üniversite öğrencisi Kardelen halen eğitimine devam ediyor.
 
Adana’da 128 bin iş ve hanede ışık hızında fiber internet var
 
Turkcell Superonline tarafından yapılan yatırımlarla Adana, Türkiye’nin en büyük ikinci fiber altyapıya sahip şehri haline geldi. Adana’da şu an toplamda 128 bin iş yeri ve haneye ışık hızında fiber internet ulaştırılıyor.
 
Türkiye’yi dünyada 1000 Mbps fiber internet hızını evlere kadar veren ilk 5 ülke arasına sokan Turkcell Superonline, Türkiye’de bu hızı verebilen ilk ve tek operatör.

turkcell2.20140812154350.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim