• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İnternetin patronları bu forumda buluşacak

İnternetin patronları bu forumda buluşacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "2-5 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılacak İnternet Yönetişimi Forumu'nda internetin geleceğini ele alınacak" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,  devletlerden sivil toplum kuruluşlarına,  firmalardan tüketicilere kadar internetle ilgili tüm tarafların 2-5 Eylül tarihlerinde  İstanbul'da yapılacak İnternet Yönetişimi Forumu’nda (IGF) bir araya geleceğini belirterek, "Bu forum, internetin patronlarını İstanbul’da buluşturacak" dedi.

Bakan Elvan, 2003 ve 2005 yıllarında gerçekleştirilen Dünya Bilgi Toplumu Zirvelerinde alınan kararla oluşturulan forumun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun verdiği yetkiyle 2006 yılından itibaren düzenlenmeye başladığını anlattı.

Bu yıl dokuzuncusu İstanbul'da yapılacak forumda, bir çok ülkeden kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşu, akademik ve teknik topluluklar ile uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra bireysel katılımcıların yer alacağını ifade eden Elvan, bakanlar ve üst düzey katılımcılar ile birlikte yaklaşık 2 bini yabancı delege olmak üzere 2 bin 500 katılımcının bu organizasyona beklendiğini kaydetti.

İnternetin geleceği İstanbul’da ele alınacak

Bakan Elvan,  forumda internet yönetişimine ilişkin bir çok konunun ele alınacağını belirterek, şöyle konuştu:

"İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak.

Söz konusu forumun İstanbul’da düzenlenecek olması da ayrı bir önem taşıyor. Evlerimize kadar interneti disiplinli bir trafik ile getiren ICANN’ın (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) dünyadaki 3 merkezinden birini İstanbul’a taşımasından sonra bu forumun da burada düzenlenmesi, internetin bugünü ve geleceğinde artık İstanbul’un yerinin daha da önemli olduğunu göstermektedir."

"Forum, kıtaları birleştirecek"

Forumun ana temasının belirlenmesi amacıyla 100’ü aşkın öneri alındığını ifade eden Elvan, yapılan istişareler neticesinde İstanbul’un eşsiz konumunu çağrıştıracak şekilde "Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi İçin Kıtaları Birleştirmek" temasının seçildiğini belirtti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim