• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Alve.com'dan 'akıllı telefon' uygulaması

Alve.com'dan 'akıllı telefon' uygulaması
Mobil ticaret 40 milyar lirayı aşan e-ticaret pazarının en önemli büyüme alanlarından biri. Alve.com, iOS ve Android işletim sistemli telefonlar için uygulamalarını baştan aşağı yeniledi.

Türkiye dahil tüm dünyada mobil ticaret müthiş bir yükselişte… Özellikle akıllı telefonları üzerinden ürün ve fiyat araştırıp bilinçli alışveriş yapmaya özen gösteren tüketicilerin sayısı hızla artıyor. 18 ila 24 yaş arasındaki nüfusunun yarısının akıllı telefona sahip olduğu Türkiye mobil ticarette büyük bir potansiyel vaat ediyor: Türkiye’de halen her üç online alışveriş işleminden biri mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Bu gerçekten yola çıkan ürün ve fiyat karşılaştırma motoru Alve.com, tüketici deneyimini maksimize etmek için geçen yıl yayınladığı iOS ve Android uygulamalarını baştan aşağı yeniledi.
 
Bir yılda 250’ye yakın onlinemağazayla işbirliği yapan, 500’ü aşkın kategori ve 2,5 milyondan fazla ürüne ev sahipliği yapan Alve.com’un Türkiye Ülke Müdürü Sarantis Katsikis; “Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli realize etmek için kullanıcı dostu uygulamalar gerekiyor. Mobil tüketici, uygulama tasarımına çok önem veriyor” derken bu tüketicilerin yüzde 40’ının mobil uygulamasını beğenmediği kanaldan alışveriş etmediğini belirtti.
 
“Ürün araştırmalarının yüzde 92’si akıllı telefonlardan”

Alve.com olarak yaşanan değişimi tüm süreçlerine penetre ettiklerini, yeni iOS ve Android uygulamalarını güçlendirdiklerini belirten Katsikis, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalar akıllı telefon sahiplerinin yüzde 92’sinin ürün araştırması yapmak için cihazlarını kullandığını gösteriyor. Bu kullanıcıların yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir kısmı da mobil alışveriş yapıyor. Biz de Alve.com olarak kendimizi bu devinime adapte ediyoruz. Yeni iOS ve Android uygulamalarının tasarımının özellikle kadın tüketicilerin mobil alışveriş yaparken kararlarını birebir etkilediğini biliyoruz. Önemli olan kullanıcıyı caydırmamak. Alve.com’u geliştirirken Türkiye’deki tüketicilerin mobil alışveriş alışkanlıklarındaki son gelişmeleri dikkate aldık ve duyarlı (responsive) web tasarımımız sayesinde akıllı telefon sahiplerinin; ister mobil uygulamamız ister cihazlarının web tarayıcılarını kullanarak, hareket halinde olduklarında dahi Alve.com’u rahatlıkla keşfedebilmelerini amaçladık.”
 
“Türkiye e-ticarette dünya liderleri arasında”

Türkiye pazarının, sürekli büyüyen mobil ticarette baş döndürücü bir hıza sahip olduğunu ifade eden Katsikis, Alve.com olarak bu tempoya ivme katmak istediklerini belirterek; “Türkiye’nin e-ticaret hacmi yaklaşık 40 milyar TL. Geçen yıldan bu yana yüzde 40’lık büyüme hacmi yakalandı. Bu büyümeyle, Türkiye e-ticarette dünya liderleri arasına girdi. Mobil ticaretin ise e-ticaretin yüzde 7’si olduğu tahmin ediliyor. Önümüzdeki üç yıl içinde bu büyümenin de aynı hızla devam edeceği öğürülüyor. e-ticaretin en hızlı büyüme alanı mobil ticaret olacak. Türkiye’nin, iOS ve Android uygulamalarını en çok indiren 10 ülkeden biri olduğunu hesaba katarsak ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha görebiliriz” şeklinde konuştu.
 
Alve.com’un yeni akıllı telefon uygulaması hızlı, basit ve güvenilir

Alve.com’un yeni akıllı telefon uygulaması, çok daha basit bir kullanıcı arayüzüne sahip. Daha temiz renklere ve daha iyi ürün fotoğraflarına yer veren yeni uygulama ayrıca kullanıcıların yüzlerce online mağaza arasındaki en uygun fiyatları hızlı ve kolay bir şekilde görebilecekleri anlık bir duyarlılıkla çalışıyor. Sadece tek bir parmak hareketiyle ürünlere ilişkin diğer kullanıcıların değerlendirmelerini okuyabilen ve teknik özellikleri görüntüleyebilen kullanıcılar, basitleştirilmiş filtre sekmesi aracılığıyla da akıllı alışverişe giden yolda hızlı, basit ve güvenilir bir şekilde ilerliyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim