• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Turkcell, T50 modelini 'ihraç' edemiyor

Turkcell, T50 modelini 'ihraç' edemiyor
Turkcell, bu yıl piyasaya sürdüğü cep telefonu modeli T50’yi iç pazardaki talep fazlalığı nedeniyle ihraç edemiyor.

Turkcell, bu yıl piyasaya sürdüğü cep telefonu modeli T50’yi iç pazardaki talep fazlalığı nedeniyle ihraç edemiyor. Bu yılın ağustos ayında Türkiye’de açık ara en çok satan telefonun T50 olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, T50’yi bu yıl 9 ülkeye ihraç etmek istediklerini ancak, stokların Turkcell mağazalarından gelen talebi bile karşılamakta zorlandığı için ihracat yapamadıklarını aktardı.

DÜNYA'nın haberine göre, Turkcell 20. yıl kutlamaları çerçevesinde İstanbul dışındaki 9’uncu ve son toplantısını İzmir’de gerçekleştirdi. Hilton Oteli’ndeki toplantıda konuşan Ciliv, 9 Temmuz tarihinde piyasaya sunulan T50 modelinin ağustos ayında açık ara Türkiye’de en çok tercih edilen cep telefonu olduğunu belirterek, “ T50’deki bu başarıyı performans, üretim, fiyat, tasarım ve dağıtım kanalları başta olmak üzere her konuda benzerlerinden iyi olması sağladı” diye konuştu. Ciliv, T50’yi 9 ülkede pazarlamak istediklerini, ancak eldeki stoklarla mağazalarından gelen talebi ancak karşılayabildikleri için şimdilik bu pazarlara ihracat yapamadıklarını kaydetti.

Turkcell telefonları cari açığı yılda 600 milyon dolar azaltıyor

Süreyya Ciliv, Turkcell’in başarılarına başarı katacak yeni bir telefon modelinin geleceğini belirterek, “Turkcell, Apple gibi telefonlarını tasarlıyor, Çin ve Türkiye’de ürettiriyor. Biz telefonların parçalarını Çin’den maliyetine ithal ediyoruz. Turkcell yılda 2 bin telefon satıyor. Her telefonu Türkiye’ye 300 dolar daha düşük maliyetle getirdiğimiz düşünüldüğünde cari açığa yılda 600 milyon dolarlık pozitif katkımız oluyor” dedi.

Ciliv, kredi kartıyla telefon satışlarında taksit yasağının Turkcell’in mağazalarından yapılan telefon satışlarına olumlu yansıdığını, ancak taksit yasağı olmasaydı T50’yi daha çok satma imkanları olacağını aktardı.

Toplantıda Turkcell’in 20 yıl boyunca ülke ekonomisinde yarattığı faydalara da değinen Ciliv, Turkcell’in müşteri sayısının 9 ülkede 69,5 milyonu aştığını ve kuruluştan bu yana toplam 23,8 milyar TL yatırım yaptıklarını dile getirdi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim