• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Facebook, Afrika'da 100 milyona ulaştı

Facebook, Afrika'da 100 milyona ulaştı
Internet.org projesiyle milyarlarca insana internet erişimi sunmayı hedefleyen Facebook, Afrika'daki kullanıcı sayısını 100 milyona çıkardı.

Yoksul ülkelerde cep telefonu operatörleriyle ucuz telefon anlaşmaları yapan ve internet bağlantısı sunmak için projeler geliştiren Facebook, Afrika'da yayılmaya devam ediyor. Şirket, kıtadaki aktif kullanıcı sayısının 100 milyona eriştiğini açıkladı. Açıklamada, kullanıcıların yüzde 80'inin mobil üzerinden sosyal ağa bağlandığı belirtildi.

1,32 MİLYAR KULLANICI

Facebook, 2014'ün ikinci çeyrek rakamlarında toplam 1.32 milyar kullanıcıya eriştiğini açıklamıştı. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.07 milyar olan Facebook, günlük mobil kullanıcılarının ise 654 milyon olduğunu duyurmuştu. Facebook, Afrika sayesinde internet erişimi olan kullanıcılara erişimini de artırdı. Şirketin Kuzey Amerika'da intenet kullanıcıları arasındaki kullanım oranı yüzde 71.
Facebook, Internet.org aracılığıyla yoksul Afrika ülkelerinde bilgisayarı bulunmayan kullanıcılara temel mobil hizmetler sunmayı hedefliyor. 5 milyar insana internet erişimi sunmayı amaçlayan proje kapsamında yerel ve küresel cep telefonu operatörleriyle hareket eden Facebook, Zambiya gibi ülkelerde ucuz akıllı telefon satışını öne çıkarıyor. Android tabanlı telefonlar, Wikipedia, Google arama motoru, Facebook, Facebook Messenger gibi temek hizmetler ve tarayıcı içeriği sunuyor.
TechCruch'ın verdiği bilgiye göre, Afrikalı telekomünikasyon şirketlerinden Airtel, Internet.org'un yayılması için projeye finans yardımı sağlıyor. Facebook'un bir diğer amacının, birçok işlemini akıllı telefonlar üzerinden yapmak zorunda olan Afrikalı kullanıcılar için mobil işlemlerin maliyetini düşürmek.
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Internet.org'un yayılmasıyla sahibi olduğuWhatsApp mesajlaşma platformunun 3 milyar kullanıcıya erişmesini umduğunu söylemişti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 841 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim