• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Avrasya'da iletişimi 'Turkcell' sağlıyor

Avrasya'da iletişimi 'Turkcell' sağlıyor
Asya ve Avrupa’yı ilk kez deniz tabanının altından karayolu ile birleştirecek Avrasya Tüneli projesinde iletişimi Turkcell sağlıyor.

Turkcell, Avrasya Tüneli Projesi olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçidi inşaatı için mobil iletişimin tüm olanaklarını yer altına indirerek, Marmaray Projesi’ndeki kapsama tecrübesini buraya da taşıdı. Projede görevli yaklaşık 250 personel, Turkcell’in sağladığı cep telefonu ve internet altyapısı sayesinde kesintisiz iletişim kurabiliyor.
 
Asya ve Avrupa yakalarını deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak 14,6 kilometrelik projede, Türkiye’de ilk kez uygulanan “hareketli anten ” yöntemi ile kazı mesafesi ilerledikçe Turkcell şebeke servis kalitesinin aynı seviyede kalması sağlanıyor.
 
Önce mobil trafik oluştu
 
Mayıs ayından bugüne kadar geçen 4 ayda Avrasya Tüneli’nde yaklaşık 280.000 dakika Turkcell şebekesinden konuşulurken, 238 GB data tüketildi. Tünelde 42.800 adet de kısa mesaj (SMS) atıldı.
Projede mobil iletişim kapsaması, yer yüzeyindeki sabit noktaların yanında 130 metre uzunluğundaki tünel kazma makinesi üzerine yerleştirilen  anten ile sağlanıyor. Günde 8-10 metre hızla tünel kazarak ilerleyen makinenin üzerindeki bu “hareketli anten ”,fiber optik kablo üzerinden yeryüzündeki sabit haberleşme ünitesine bağlanarak,  personelin deniz tabanının altında bile Turkcell şebekesine erişim sağlamasını garanti altına alıyor.
 
Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
 
“İstanbul trafiğindeki  yoğunluğu hafifletecek Avrasya Tüneli için çalışmaların hızla devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Turkcell olarak, Tünel’in inşaatı esnasında kesintisiz iletişim sağlamak üzere Türkiye’de bir ilke imza attık: Kazı makinesi üzerindeki cihazımız sayesinde personelin hem birbiriyle ve dışarıyla iletişimi hem de iş güvenliği açısından çok önemli olan mobil kapsamayı güvence altına alıyoruz. Yer yüzeyi ve yeraltındaki istasyonlarımız, inşaat tamamlanana kadar tam kapasiteyle çalışacak”
 
AVRASYA TÜNELİ PROJESİ: İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçidi 
 
Güzergâh: Kazlıçeşme - Göztepe
Toplam uzunluk: 14,6 km
Hedeflenen bitiş tarihi: 2017 Ocak
 
Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilecek olan iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilecek olan bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılacak. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilecek. Araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilecek.

Tünel geçişi ve yol iyileştirme-genişletme çalışmaları, bütüncül bir yapıda araç trafiğini rahatlatacak. İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak.

turkcell2.20140910104955.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim