• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Galaxy Note 4 kutusundan çıktı!

Galaxy Note 4 kutusundan çıktı!
Samsung’un çok konuşulan amiral gemisi Galaxy Note 4, geçtiğimiz hafta Türkiye’de satışa sunuldu.
Pazarda kısa sürede Apple’ın en büyük rakibi konumuna gelen Samsung, son olarak IFA’da tanıttığı ve çok konuşulan Galaxy Note 4’ü Türkiye’de piyasaya sundu. Galaxy Note 4’ün Türkiye‘de satışa sunulması kapsamında açıklama yapan Samsung Electronics Türkiye IT ve Telekom Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza: “Bugün 1 milyonun üzerinden Note kullanıcısı bulunuyor. Tüketicilerin Note serisine duyduğu bu ilgiyi, Note 4 ile bir üst seviyeye taşıyacağımıza inancımız sonsuz” dedi. 
 
“Note’un başarısı bize ilham verdi” 
 
Galaxy Note ile mobil pazarda yepyeni bir kategori yarattıklarını belirten Mirza; “Tüketicileri Note kategorisi ile ilk kez 2011 yılında buluşturduk ve mobil dünyanın o zamanki mevcut durumunun çok ötesinde bir hamle yapmış olduk. Hala bu kategoride bir benzeri bulunmuyor. Büyük ekran deneyimi, ‘Note’ sayesinde tüketicilerin hayatına girdi ve mobil dünyanın gelişimi bu doğrultuda ilerledi. Takip eden yıllarda, Note’un başarısı katlanarak artış gösterdi ve bu başarı, tüketicilere daha gelişmiş özelliklerle daha üstün cihazları sunmak için bizlere ilham verdi. 5 ayda 1 milyon Note 1 satıldı, Note 2’nin satışı yine aynı süreçte 2 milyon adet gerçekleşti, Note 3’ün satışı ise 5 ayda 4 milyon adet oldu” dedi. 
 
Türkiye’deki akıllı telefon pazarı hakkında da bilgiler paylaşan Selçuk Mirza, yılda 10-12 milyon arasında akıllı telefon satıldığını söyledi. Bin 500 TL üzerinde satış fiyatı olan akıllı telefonların toplam satışların yüzde 30’ini oluşturduğunu söyleyen Mirza, aynı kategoride Note kategorisinin Samsung içindeki payının ise yüzde 43 olduğu bilgisini paylaştı. Mirza, LTE ile birlikte pazarın da hızlandığını ifade etti. 
 
S Pen özelliği cihazın farklılaştığı en önemli noktalardan 
 
Note 4 ile tüketicileri farklı noktalardan etkileyeceklerini sözlerine ekleyen Mirza, “Galaxy Note 4, tüketicilere kendilerini ifade etmelerine yardımcı olacak en özgün ve en güçlü alternatifl eri sunuyor. İster oyun, ister iş, ister sosyal hayata odaklı bir mobil kullanıcı olsun; Note 4, tüketiciye en yaratıcı araçları sunacak ve hayatlarını en iyi şekilde organize etmelerini sağlayacak. Bu noktada, gelişmiş S Pen özellikleri, cihazın farklılaştığı en önemli noktalardan biri. Gelişmiş kamerası ve ekran kalitesi ise hem kullanıcıların ihtiyaç duydukları anda en iyi sonucu almalarını sağlayacak hem de mobil deneyimlerini en üst seviyeye taşıyacak” şeklinde konuştu. 
 
“Çoklu pencere” özelliğiyle çoklu görevler kolaylaşıyor 
 
Cihazın özelliklerine gelince; 5,7 İnç Quad HD 2560×1440) Super AMOLED ekrana sahip telefon, büyük ekranıyla iyi bir görüntüleme deneyimi yaşatıyor. Saniyenin milyonda biri kadar hızlı tepki sürelerini beraberinde getiren Galaxy Note 4, “çoklu pencere” özelliğiyle çoklu görevleri kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, uygulamalarını kullanırken tam ekran ve bölünmüş ekran seçeneklerinden yararlanabiliyor, ayrıca ekrandaki uygulamaların boyut ve konumunu tek bir dokunuşla değiştirebiliyor. Yarım saatte hızlı şarj edebilme özelliği Galaxy Note 4, görüntüleri daha parlak ve net bir şekilde üretebilen ileri kamera sistemine sahip. Cihazda “akıllı optik görüntü sabitleyicisi” olan 16 megapiksellik bir arka yüz kamerası yer alıyor. Bu sayede, kameranın titremesi dengeleniyor ve karanlık ortamlarda pozlama süresi de otomatik olarak uzuyor. Ayrıca bir de 3,7 megapiksel+F 1,9 ön kameraya sahip telefon, standart 90 derece ve 120 dereceye kadar geniş açı sunabiliyor. 
 
Android KitKat 4.4 işletim sistemiyle gelen telefonun, hızlı şarj özelliği mevcut. Galaxy Note 4’ün pili yüzde 50 şarj seviyesine yarım saat gibi kısa bir sürede ulaşıyor. “Ultra Enerji Tasarrufu Modu” sayesinde de kullanıcılar en çok ihtiyaç duyduğu anda, şarj nedeniyle telefonlarından mahrum kalmıyor. Yüzde 10 sarj seviyesiyle 1 güne kadar kullanım süresini mümkün kılıyor. Telefonun bataryası ise 3220 mAh... 
 
2 bin 299 TL’lik fiyatıyla raflarda 
 
Sekiz çekirdekli, 64 bit işlemciye sahip Galaxy Note 4, 3 GB RAM+ 32 GB dahili bellek barındırıyor. Ayrıca telefon, “parmak izi tarayıcısı” ile kişisel verileri de güvence altına alıyor. 153,5x78,6 X 8,5 mm boyutlarında ve 176 gr. ağırlığında olan telefon, 2 bin 299 TL’lik fiyatıyla, “kömür siyahı”, “buz beyazı”, “bronz altın”, “açık pembe” renk seçenekleriyle sunuluyor.
 
Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim