• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Uçak biletinde indirim yapan iki firma

Uçak biletinde indirim yapan iki firma
İndirimli bilet nasıl alınır? Havayolu ile seyahat eden herkesin ilk aklına gelen soru budur. Biz de bu sorunun cevabını araştırdık ve sadece iki firmanın biletlerinde indirim uyguladığını öğrendik.

İNDİRİMLİ BİLET NASIL ALINIR

İndirimli bilet nasıl alınır? Havayolu ile seyahat eden herkesin ilk aklına gelen soru budur. Biz de bu sorunun cevabını araştırdık ve sadece iki firmanın biletlerinde indirim uyguladığını öğrendik. İşte bu firmalar ve uyguladıkları indirim oranları.

Türk Hava Yolları’nda uygulanan indirimler:

-Tüm ücretler ve hatlarda yüzde 25 oranında engelli indirim uygulanmaktadır. THY engelli indirimi uygulayan tek firmadır bu arada. Çıkısı yapılan ülke tarafından konulan kısıtlamalar sebebiyle birkaç istisna bulunmaktadır, örneğin ABD çıkışında bu indirim uygulanmıyor.

-Tüm ücretlerde yüzde 40 oranında gazi indirimi uygulanmaktadır.

-Bebek indirimi (uygulanan parkur ve ücretlerde yüzde 90 oranında indirim yapılır) -Çocuk indirimi (uygulanan parkur ve ücretlerde yüzde 25 oranında indirim yapılır. Ancak bazı noktalarda sivil havacılık kısıtlamaları gereği indirim oranı değişir. Örneğin Dushanbe çıkısında yüzde 50 oranında indirim uygulanır.

-Öğrenci ve genç indirimi (uygulanan parkur ve ücretlerde yüzde 15 oranında indirim yapılır) -Yaşlı yolcu indirimi (uygulanan parkur ve ücretlerde yüzde 15 oranında indirim yapılır)

- Business cabinde 2. Yolcu indirimi: 2 kişinin birlikte uçması durumunda uygulanır. Söz konusu parkurda uygulanan kısıtlamasız business class ücretlerde geçerlidir. 1. Yolcu tam ücret öderken 2. Yolcu 1/2 ücret öder. Ücret yapısına ve Pazar koşullarına göre uygulanır, her parkurda geçerli değildir.

Borajet ise basın kartı sahiplerine %25 indirim uygulamaktadır. Borajet bu indirimi uygulayan tek firmadır.

Thy ve Borajet dışında indirimli bilet satışı bulunan firma bulunmamaktadır. Diğer havayolu firmaları, THY ve Borajet bilet satışlarında erken rezervasyon indirimi ve çift yön ( gidiş-dönüş) indirimi uygulamaktadır.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim