• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Razak: Uçakla iletişim kasten kesildi

Razak: Uçakla iletişim kasten kesildi
Malezya Başbakanı Najib Razak, 239 yolcusuyla birlikte kaybolan uçakla ilgili, ''Araştırmacılar, uçakla ilitişimin kasten devredışı bırakıldığına inanıyor'' dedi.

Geçtiğimiz hafta kaybolan Malezya Havayolları'na ait 370 sefer sayılı uçak ile ilgili arama çalışmaları devam ederken Malezya Başbakanı Najib Razak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yeni uydu bilgilerine dayanarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki uçak Malezya'nın doğu sahiline ulaşmadan hemen önce haberleşme ve raporlama sistemi devre dışı bırakılmış" dedi.

"BİRİ UÇAĞA KASITLI OLARAK GİRDİ"

Bir haftadır süren araştırmalarda yeni bir aşamaya geldiklerini kaydeden Razak, "Malezyalı yetkililer araştırmalarda yolculara ve mürettebata odaklandı. Kanıtlar birinin uçağa kasıtlı olarak girdiğini gösteriyor" şeklinde konuştu. Yetkililerin bu konuyla ilgili net bir açıklama yapamadığını da kaydeden Razak, buna rağmen araştırmaların Kazakistan ve Türkmenistan hattına kadar genişletildiğini ifade etti.

"UÇAĞIN VERİCİLERİ KAPATILMIŞ"

Uçağın kaçırılması ve olabilecek her türlü ihtimal ile ilgili araştırmalarını sürdürdüklerini kaydeden Razak, "Medyada uçağın kaçırıldığının söylenmesine rağmen ne olduğuyla alakalı her türlü ihtimali araştırıyoruz. Yeni uydu bilgilerine dayanarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki uçak Malezya'nın doğu sahiline ulaşmadan hemen önce haberleşme ve raporlama sistemi devre dışı bırakılmış. Kısa bir süre sonra Malezya ile Vietnam arasındaki hava kontrol noktasında uçağın vericileri kapatılmış" şeklinde konuştu.

Kısa süre içerisinde uçağın akıbeti ile ilgili net bilgi edinmek istediklerini de kaydeden Razak, "Umarım yeni bilgiler ışığında uçağın bulunmasına bir adım daha yaklaşırız" şeklinde konuştu.

HENÜZ NET BİR KANIT YOK

Bir haftadır aranan ve 239 yolcu taşıyan 370 sayılı Malezya uçağı geçtiğimiz hafta havalandıktan bir saat sonra irtibatın kesilmesi sonucu kaybolmuştu. Bölgede bulunan birçok ülkenin yardımıyla aranan uçağa dair şimdiye kadarsa henüz net bir kanıt bulunamadı. 9 farklı ülkeden onlarca gemi ve uçakla yapılan aramalarda bu güne kadar Malezya ve Vietnam'ın deniz bölgelerinde yoğun araştırmalar yapılmıştı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim