• BIST 9530.47
  • Altın 2479.488
  • Dolar 32.4228
  • Euro 34.7158
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Pegasus, 50'nci uçağını filosuna kattı

Pegasus, 50'nci uçağını filosuna kattı
Pegasus Hava Yolları, “Aslıhan” isimli 50. uçağını filosuna kattı. 50. uçağın filoya katılımı amacıyla, Nevşehir’e özel uçuş gerçekleştiren şirket yıl sonunda uçak sayısını 55'e ulaştırmayı planlıyor.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat, başladıkları her uçuş noktasında fiyatların ortalama yüzde 25 oranında düştüğünü belirterek, “Büyük uğraşlar sonrasında başladığımız ve bugün haftada üç kez uçtuğumuz Moskova’da fiyatlar ilk anda yüzde 10 aşağı geldi. Şimdi haftanın hergünü uçmak için çalışıyoruz ama Sivil Havacılık otoritemiz tarafından anlam veremediğimiz engeller çıkarılıyor” dedi. Haybat, dövizin geldiği durum karşısında ucuz uçmanın zor olduğu yönlü yorumlara katılmadığını söyledi.

Dünya Gazetesi'nden Yakup Sayar'ın haberine göre, Pegasus Hava Yolları, “Aslıhan” isimli 50. uçağını filosuna kattı. 50. uçağın filoya katılımı amacıyla, plakadaki 50. il olan Nevşehir’e gerçekleştirilen özel uçuşa Pegasus Hava Yolları üst yönetimi katıldı ve burada düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
8 yıllık sürede 69.2 milyon misafir taşıdıklarının altını çizen Genel Müdür Sertaç Haybat, “8 yılda 69.2 milyon misafirimizin yüzde 26’sı yani 17.3 milyonu biletini 50 TL’nin altında, yüzde 72’si yani 50 milyon misafirimiz ise 100 TL’nin altında aldı. 2013 itibari ile iç hat pazar payımız bir önceki yıla göre yüzde 25.7’den yüzde 26.9’a, dış hat pazar payı ise yüzde 8.1’den yüzde 9’a yükseldi. 2013 yılında yüzde 90.24 zamanında kalkış ve toplam yüzde 80.2’ye ulaşan doluluk oranımızla bölgemizde öncü düşük maliyetli hava yolu şirketiyiz. Yıl sonu itibariyle hedefimiz filomuza 5 yeni uçak daha katarak sayımızı 55’e çıkarmak. Kısa süre içinde ise Madrid, Kuveyt, Hamburg, Frankfurt’a da uçmaya başlayacağız. Bunun yanında diğer iç ve dış hat seferlerimizde frekans artışına gideceğiz” dedi.

Sivil havacılık otoritesinin, kendilerinin anlam veremedikleri engelleriyle karşılaştıklarını söyleyen Haybat, “Yeni başladığımız her uçuş noktasında fiyatlarımız ortalama yüzde 25 ucuzluyor. Bu çok önemli bir durum. Bakın kısa süre önce Moskova’ya uçmaya başladık ve çok büyük uğraşlarla haftada üç gün uçabiliyoruz. Orada fiyatlar bizim uçuşumuzla birlikte yüzde 10 aşağı geldi. Şimdi de haftanın her günü uçmak için çalışıyoruz. Bizim havacılık otoritemiz ise önümüze engeller çıkarıyor” dedi. Engellere geçen yıl yaptıkları fakat bu yıl izin verilmeyen Umre uçuşlarını örnek gösteren Haybat sözlerini şöyle sürdürdü, “2013 yılında Umre’ye yolcu taşıyan 66 şirket içinde sadece bizim şirketimiz Suudi makamlarından slot cezası almadı. Buna rağmen bizim sivil havacılık müdürlüğümüz 2014 yılı için bize uçuş izin vermedi. Bugün bakın Umre uçuşları 100 euro daha pahalı. Bu kimin cebinden çıkıyor siz düşünün.”

"Hesabımızı iyi yapıyoruz"

Sertaç Haybat, dövizin geldiği durum karşısında ucuz uçmanın zor olduğu yönlü yorumlara katılmadığını belirterek, “Biz maliyetlerimizi iyi kontrol ederek, hesabımızı iyi yapıyor ve verimli çalışıyoruz. Bugün bizim maliyetlerimiz THY’den yüzde 40 aşağıda. Gelecek kış döneminin bilet şatışlarına başladık ve yurtiçine 19.99 TL’ye bilet satıyoruz. Pegasus büyümeye devam ediyor. Yeterki hızımızı kesmesinler” diye konuştu.

"Satış gelirlerimiz yüzde 25 arttı"

Pegasus’un 2013 finansal sonuçlarını değerlendiren Pegasus Mali İşler ve Bütçe Direktörü Barbaros Kubatoğlu da, 2013 yılında satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 2.4 milyar TL’ye, brüt karını ise yüzde 41 artışla 450.5 milyon TL’ye yükselttiklerini belirterek, 2013 yılında hız kesmediklerini ve çift haneli büyümelerini sürdürdüklerini söyledi. Kubatoğlu, net karralarındaki düşüşe yönelik soruya ise, “Kur kaybı bilançomuza olumsuz yansıdı. Raporlarımızı TL üzerinden yaparken, işimiz gereği euro ile çalışıyoruz. Aynı zamanda da ertelenmiş bir vergimiz vardı bu nedenlerden dolayı net karımızda bir gerileme yaşandı” şeklinde cevapladı.

www.ulasimonline.com

 

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim