• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Havacılık Fuarı'nın partner ülkesi Türkiye

Havacılık Fuarı'nın partner ülkesi Türkiye
Her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA'ya 2008 yılından bu yana katılan Türkiye, resmi partner ülkesi oldu.

Türkiye, Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA 2014’ün resmi partner ülkesi oldu.

Türkiye, her iki yılda bir düzenlenen ILA'ya 2008 yılından bu yana katılıyor. Türkiye'den önce ILA'da Rusya, Hindistan, İsviçre ve Polonya partner ülke unvanını taşıdı. ILA, Alman Uzay ve Havacılık Sanayii Birliği (BDLI) ve Berlin Fuarcılık şirketi tarafından organize ediliyor.

Uzmanlara göre 2002 yılında yapılan düzenlemeler, Türkiye'de sivil havacılığa önemli ivme kazandırdı. Deutsche Welle'de çıkan haber göre, söz konusu düzenlemeler, dünya ortalaması yüzde 5 olan hava ulaşımı artışının Türkiye'de yüzde 30'lara varmasını sağladı.

Dünyanın en büyük havaalanının İstanbul'a yapılıyor olması da gözlemciler tarafından bu dinamiğin bir yansıması olarak görülüyor.

Türk havacılığının kozları Anka ve Hürkuş

ILA'da ürünlerini sergileyecekler arasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ - TAI), Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Roketsan), Hava Elektronik Sanayii A.Ş. (Havelsan), Türk Havayolları (THY) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da bulunuyor. Ziyaretçilerden ilgi görmesi beklenen ürünlerin başında TUSAŞ tarafından üretilen insansız hava aracı “Anka” ile temel eğitim uçağı “Hürkuş”un gelmesi bekleniyor.

ILA'da partner ülke olarak yer almaktan büyük memnuniyet ve onur duyduklarını belirten Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, fuarın Türk havacılık branşına etkileyici ürün portföyünü sergilemek ve yeni iş bağlantıları kurmak bakımından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığına dikkat çeken BDLI Başkanı Bernhard Gerwert ise askerî ve sivil havacılık alanında Almanya ile Türkiye arasında birçok işbirliği projesinin başarıya ulaştığını vurguladı. Gerwert, "Türkiye, özellikle uzun vadeli işbirlikleri bakımından Alman sanayiinin stratejik partnerleri arasındadır" dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim