• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Türk balıkları THY ile Boston'a uçacak

Türk balıkları THY ile Boston'a uçacak
Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Melih İşliel, Türk Hava Yolları'nın mayısta Boston'a direkt uçuşlarının başlamasıyla su ürünleri ihracatının artarak devam edeceğini vurguladı.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Melih İşliel, ABD'nin Türk kültür balıkçılığı için son yıllarda çok önemli bir pazar haline geldiğini belirterek, Türk Hava Yolları'nın Mayıs ayında Boston'a direkt uçuşların başlamasıyla çok önemli bir sorunun çözüleceğini ve su ürünleri ihracatının artarak devam edeceğini vurguladı.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 16-18 Mart 2014 tarihleri arasında ABD'nin Boston şehrinde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen ve Amerika'nın en büyük su ürünleri fuarı olarak kabul edilen Kuzey Amerika Su Ürünleri Fuarı'na (Seafood Expo North America) katılım sağlandı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Fuarda ziyaretçilere bin 500 kişilik levrek tadımı yaptırarak, bilinirliğini artırdı.

ABD'nin Türk kültür balıkçılığı için son yıllarda çok önemli bir pazar haline geldiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Melih İşliel, Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracat yapan firma sayısında son yıllarda artış olduğunu, bunun toplam ihracata da yansıdığını belirterek Mayıs ayında Boston'a direkt uçuşların başlamasıyla çok önemli bir sorunun çözüleceğini ve su ürünleri ihracatının artarak devam edeceğini belirtti.

"SAĞLIKLI BESLENME ÖNEM KAZANIYOR, TÜRK BALIKLARININ TÜKETİMİ ARTACAK"

Son yıllarda sağlıklı yaşam felsefesine önem veren Amerika'da Akdeniz levrek ve çipurasının çok iyi tanındığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan da Boston'a direkt uçuşların başlamasıyla ihracat ağının gelişeceğinin altını çizdi. Kültür balıkçılığında tüm üretim aşamalarının takip edilebilir olması ve üretimde sağlığa zararlı hiçbir madde kullanılmaması nedeniyle Amerikalı tüketicilerin kültür balığını daha çok tercih ettiğini ifade eden Kızıltan, "Türk su ürünlerinin bilinirliği ABD pazarında her geçen gün artıyor. 2013 yılında ihracatımız yüzde 40'lık artışla 11.6 milyon dolara ulaştı. Özellikle levrek balığına yoğun ilgi var. Önümüzdeki yıllarda bu pazardaki konumumuz çok daha fazla güçlenecek" dedi.

Bu arada Kuzey Amerika Su Ürünleri Fuarı'na Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun yanı sıra Agromey Gıda ve Yem San.Tic. A.Ş., Akuvatur Yem Su Ürünleri ve Gıda Pazarlama Sanayi ile Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi de info stand ile fuara katılım sağladı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu heyetinde STG Başkanı Melih İşliel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Sagun, Ufuk Atakan Demir ve İsmail Aksoy ile Ege İhracatçı Birliklerinde Uzman olarak görev yapan Gökay Çelikli yer aldı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim