• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye havacılıkta yükselen bir yıldız

Türkiye havacılıkta yükselen bir yıldız
Dünyanın en önemli uçak motoru üreticisi Pratt&Whitney Ticari Motorlardan Sorumlu Başkanı Dave Brantner, "Türkiye, bizim için havacılık sektöründe yükselen bir yıldız" dedi.

Uçak motoru üreticisi dünya devi Pratt&Whitney ve THY işbirliği ile, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Havacılık Zirvesi'nde, "Büyüyen Türk havacılık sektörünün öncelikleri, sıkıntıları ve sektörle ilgili gelişmeler" değerlendirildi.

"Türkiye havacılık sektöründe yükselen bir yıldız"

Pratt&Whitney Ticari Motorlardan Sorumlu Başkan Dave Brantner, sivil havacılığın, sadece uçuş sayısı, uçuş yeri, motorlar, uçak seferleri olmadığını hatırlatarak sivil havacılığın aynı zamanda kültürel bariyerleri ortadan kaldıran ve iletişim sağlayan etkisini vurguladı.

Konuşmasında, THY ile iş ortaklıkları bulunduğunu belirten Brantner, "Türkiye’nin kendi milli havacılık sektörünü yaratmak istediğini bu amaçla kendi uçağını ve motorunu geliştirmek istediğini biliyoruz. Bunun için işbirliği gerekiyor. Üniversiteler bizimle işbirliği yapıyor. Türkiye, bizim için havacılık sektöründe yükselen bir yıldız" diye konuştu.

Brantner, başta İTÜ olmak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. Brantner, Türkiye'nin batı ve doğu arasındaki köprü görevini sürdürüp gelecekteki havacılık uzmanlarını yetiştirme görevini devam ettireceğini kaydederek, üretimini yaptıkları motorlar hakkında da bilgi verdi.

Kotil: Türk sivil havacılığı, gerçek bir mucize öyküsüdür

Zirvenin açılışında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise havacılık sektörünün gelişimi göz önüne alındığında yeni motor ve uçaklara ihtiyaç olduğunun görüldüğünü dile getirdi. Kotil, havacılık alanında Avrupa'da, Asya'da, Afrika'da ve Orta Doğu'da Türkiye'nin varlığının görülebildiğini söyledi.

Kotil, Kuzey Amerika ve Latin Amerika dışında bu 4 büyük durakta Türkiye'nin görünülebilirliğinin yüksek olduğunu aktaran Kotil, havayolları arasında yolcu sayıları değerlendirildiğinde, merkezin Türkiye'ye kaydığını anlattı. Bu artış nedeniyle Türkiye'nin karşısına daha fazla havacılık şirketinin çıkacağını, daha fazla motor ve uçağa ihtiyaç duyulacağına işaret eden Kotil, "Türk sivil havacılığı gerçekten bir mucize öyküsüdür. Beklentinin çok çok üstünde başarılara imza atmış bir sektör. Son 11 yıl değerlendirildiğinde THY ve diğer Türk havacılık şirketleri dahil yurt içi ve yurt dışı toplam yolcu sayısı 29 milyondu. Bu rakam bugün itibarıyla 124 milyona ulaştı. Kimse böyle bir büyümeyi beklemiyordu" diye konuştu.

"İstanbul, havacılıkta Avrupa'nın önemli merkezi olacak"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise konuşmasında, zirvenin üniversitelerinde yapılmasını önemsediğini belirterek, bunun son derece önemli olduğunu belirtti. İstanbul'da yapılacak 3. havalimanına da değinen Karaca, "3. havalimanı ile İstanbul bu bölgede 100 milyonda fazla yolcuya hizmet verecek. Sadece bir uçuş merkezi değil, havacılık alanında da Avrupa içinde önemli bir gelişme merkezine dönüşecek" dedi.

brantner2.jpg

brantner3.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim