• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Air Arabia Antalya'ya direkt sefer koyuyor

Air Arabia Antalya'ya direkt sefer koyuyor
Havayolu şirketi Air Arabia, Bae'nin Sharjah şehrinden Antalya'ya direkt uçma kararı aldı. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü başlayacak uçuşlar, haftanın üç günü karşılıklı gerçekleştirilecek.

Direkt uçuş olmadığı için Antalya'nın turist sayısını arttıramadığı Arap pazarında önemli bir gelişme yaşandı. Havayolu şirketi Air Arabia, Bae'nin Sharjah şehrinden Antalya'ya direkt uçma kararı aldı. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü başlayacak uçuşlar, haftanın üç günü karşılıklı yapılacak.

Gelişme hakkında bilgi veren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Ofisi Koordinatörü Alattin Özyürek, Körfez bölgesinden Antalya'ya ilk direkt uçuş izni için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin bir yıldan fazladır sürdüğünü söyledi. Dubai'ye 25 kilometre mesafede, yaklaşık 1 milyon nüfuslu Sharjah'dan ilk seferin 29 Temmuz 2014 Salı günü yapılacağı, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın üç günü karşılıklı uçuşların, Antalya'ya gelen Arap turist sayısını arttıracağını kaydetti.

Sharjah-Antalya uçuşu yaklaşık 3,5 saat sürecek. Halihazırda Istanbul üzerinden yapılan uçuşlar ise 4,5 saat sürüyor. Uçakların rötar yapması halinde bir Arap turistin Antalya'ya ulaşması 10 saati bulabiliyor. Arap turistlerin Antalya'yı tercih etmemelerinin sebeplerinin başında bu durum geliyor. Körfez bölgesi ülkeleri olarak adlandırılan Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Bae ve Umman'dan Türkiye'ye, geçen yıl 450 bin turist geldi. Arapların Türkiye'de en çok ziyaret ettiği yerlerin başında ise Istanbul ve Bursa'nın yanısıra Karadeniz Bölgesi bulunuyor. Koordinatör Özyürek, direkt uçuşların başlamasıyla Antalya'ya gelen Arap turist sayısında önemli miktarda artış olacağını ifade etti. Harcama alışkanlığı yüksek Arapların yanısıra Körfez ülkelerinde çalışan yabancı uyruklu yöneticilerin de Antalya'yı tercih etmeye başlayacağını söyledi.

BAKA'nın davetlisi olarak Antalya'ya gelen Bae'den yedi turizmci ve iki gazeteciyi kabul eden Vali Sebahattin Öztürk de şehrin yeni turizm alanlarından birinin Ortadoğu olmasını istediklerini ifade etti. Vali Öztürk, "Bizim hem kültürel olarak yakınlık duyduğumuz bir ülke hem de bizim için üzerinde çalışılması gereken bakir bir alan. Daha fazla turistin ülkemizi ziyaret etmesini ve ayrıca burada mülk sahibi olmasını istiyoruz. Bu da çok önemli. Ev satın almalarını, yazlık sahibi olmalarını da arzu ediyoruz." diye konuştu. Körfez ülkelerinin Türkiye'de ilgi gösterdiği Bursa ve Karadeniz Bölgesi gibi destinasyonlar arasına Antalya'yı da ilave etmek istediklerini kaydeden Öztürk, ilde 60 bine yakın yabancının yıl boyu ikamet ettiğini sözlerine ekledi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim