• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Ukrayna'da uçak füzeyle vuruldu

Ukrayna'da uçak füzeyle vuruldu
Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınlarında düşürüldü.

Rusya sınırı yakınlarında düşen Boeing tipi uçakta bulunan 280 yolcu ve 15 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. Bazı kaynaklar ölü sayısının 300’den fazla olarak açıkladı.

UÇAĞI KİM VURDU?

Konuyla ilgili Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uçağın karadan atılan füzeyle vurulduğu kaydedildi. Rus Interfax ajansı ise uçağın 10 bin metrede vurularak düşürüldüğünü açıkladı. Malezya Havayolları da, uçaktan gelen son konum bilgisininin Ukrayna hava sahası olduğunu duyurdu.

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Ukrayna, sorumlu olarak Rus yanlısı ayrılıkçıları işaret ederken, karşı taraf uçağı Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin düşürdüğünü öne sürdü.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, “Putin’in ayrılıkçılara verdiği Buk füzesiyle uçak vuruldu. Bu rampanın Rusya sınırına yakın Grabovo kasabası yakınlarına yerleştirildiğini biliyorduk. Yolcu uçağıyla aynı anda yakın mesafede Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait IL-76 nakliye uçağı da bulunuyordu. Ayrılıkçılar nakliye uçağına nişan almış, ama sonuçta Malezya yolcu uçağını vurdular” açıklamasını yaptı.

Rusya’nın resmi RIA haber ajansı ise askeri uzman bilirkişiyi kaynak göstererek, “Ukrayna ordusu geçen çarşamba Harkov şehrinden Donetsk bölgesine Buk füze rampaları aktarmıştı. Malezya uçağı büyük olasılıkla bu rampadan ateşlenen füzeyle vuruldu” yorumunda bulundu.

OBAMA’DAN PUTİN’E TELEFON

Malezya uçağında 23 ABD vatandaşının da olduğu belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama da konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla aradı. Kremlin Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Putin ve Obama’nın telefonda Ukrayna’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi. Açıklamada, Putin’in, Obama’ya, Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının Ukrayna’da düşmesiyle ilgili bilgi verdiği belirtildi.
Ayrıca görüşmede, Putin’in, Ukrayna’da ön koşulsuz ateşkes sağlanmasının öneminin üzerinde durarak Rusya’ya gelen sığınmacıların sayısındaki ciddi artışa vurgu yaptığı kaydedildi. Putin’in, ABD’nin, Rusya’ya yönelik ek yaptırım kararı almasından ötürü duyduğu hayal kırıklığını Obama’ya ilettiği ifade edildi. Öte yandan Putin, Malezya Başbakanı Necip Rezak’a kazada hayatını kaybedenler için başşağlığı diledi.

ÇOK SAYIDA HOLLANDALI TURİST VARDI

Malezya Havayolları’nın, Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında çok sayıda Hollandalı turistin bulunduğu belirtildi.
Hollanda televizyonu NOS’a açıklama yapan D-Reizen turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Will van den Hoogen, bu uçuş için kendilerinden bilet alan 25 kadar yolcu olduğunu belirtti.

ucak1.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 990 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim