• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Sunexpress'te yeni iş modeli çalışmaları

Sunexpress'te yeni iş modeli çalışmaları
Sunexpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, Lufthansa'nın yeni iş imkanları açmak üzere SunExpress üzerinden yürütmek istediği projeler bulunduğunu ama karara bağlanmış bir durumun olmadığını söyledi.

Sunexpress Genel Müdürü Paul Schwaiger ve Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Schwaiger, SunExpress'in yurt içinde büyük olmasına rağmen yurt dışında büyük rol oynayamadığını, Türkiye'nin en büyük iki havalimanı olan İstanbul ve Ankara'yı kullanamadıklarını belirtti.

Lufthansa'nın THY ile birlikte yurt dışı uzun menzilli uçuşlar için bazı projeler geliştirdiğini anlatan Schwaiger, "Bu projeler tam olarak netleşmiş değil. Netleştiğinde THY ile paylaşılacak. Görüşmeler iyi yönde, olumlu şekilde devam ediyor. Yeni iş imkanları açmak üzere Lufthansa'nın Sunexpress üzerinden yürütmek istediği projeler var  ama karara bağlanmış bir durum yok. Bu görüşmeler iyi yönde gidiyor" dedi.

İzmir'den 2015 yılında yeni uçuş hedeflerinin olduğunu kaydeden Schwaiger, dış hatlarda  Paris, Nantes, Lyon, Kopenhag, Helsinki, iç hatlarda ise Konya uçuşlarının açıldığını, 2015 yılında ise Brüksel, Londra, Marsilya, Touloues, Milan, Bakü ve Moskova'ya sefer düzenlemeyi planladıklarını anlattı.

İzmir'de 11 uçak hedefi

Sun Express'in İzmir'e uçuş gerçekleştiren 9 uçağın bulunduğunu aktaran Schwaiger, 2 yeni uçak daha ekleyerek 11 sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İZTO Başkanı Demirtaş ise İzmir'in dünyada daha fazla noktaya doğrudan uçuş bağlantısının kurulması gerektiğini, mevcut seferlerin Avrupa'da daha çok Türk işçilerin yoğun yaşadığı bölgelere yapıldığını, İzmirli iş adamları olarak işçilerin yanı sıra ticari bağlantıların bulunduğu merkezlere de sefer istediklerini kaydetti.

Demirtaş, Sun Express'in, Luftansa ve THY ile birlikte yeni uçuş noktaları oluşturması hedefi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu çervevede biz de sizden, iş bağlantıları olan yerlere uçak seferleri açılmasını istiyoruz. İşçilerin yoğun olduğu yerlere uçulsun ama ticari bağlantıların olacağı iş olan yerlere de uçulsun istiyoruz. Balkanlar, Kuzey ve Doğu Avrupa ile Akdeniz'in batısına uçulmuyor. Paris, Milano, Tel Aviv, Bakü Moskova ve Bükreş gibi potansiyel yerlere uçuş olması gerektiğini düşünüyoruz."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim