• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Türkiye havalimanı bağlantısında lider

Türkiye havalimanı bağlantısında lider
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Türkiye'nin havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi olduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin havacılıkta dünyanın en önemli aktörleri arasında yer aldığını belirterek, "ACI-Europe & SEO Airport Industry Connectivity'nin raporuna göre, Türkiye 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi oldu" dedi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, İstanbul'un Avrupa’nın en önemli uçuş merkezi (Hub) konumuna yükseldiğini ifade ederek, bunun en son örneğinin ACI-Europe & SEO Airport Industry Connectivity Report’un 44 Avrupa ülkesindeki 461 havalimanını içeren araştırması olduğunu kaydetti.

Türkiye, Avrupa birincisi

Bu rapora göre, Türkiye'nin 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi olduğunu belirten Elvan, bu dönemdeki yıllık ortalama artışın toplam bağlantıda yüzde 16, direkt bağlantıda yüzde 17 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Avrupa'daki 461 havalimanı arasında uçuş merkezi bağlantısı artışında İstanbul Atatürk Havalimanının; toplam uçuş noktası artışında da Antalya Havalimanının ilk sırada yer aldığını anlatan Elvan, "Avrupa Havalimanları arasında hub bağlantısı ile erişilebilirlik artışında İstanbul Atatürk Havalimanı yüzde 29'luk yıllık ortalama, yüzde 22'lik toplam artış rakamıyla birincilik koltuğuna oturdu" dedi.

Rapora göre, bağlantısı en çok olan ilk 5 merkez konumundaki Avrupa havalimanları arasında İstanbul'un yanı sıra Londra Heatrow, Frankfurt, Paris Charles De Gaulle ve Amsterdam havalimanlarının bulunduğunu belirten Elvan, şunları kaydetti:

"İstanbul hepsini geride bırakarak en önemli hub olma özelliğini tescil ettirdi. Turizm merkezimiz Antalya Havalimanı da olağanüstü bir başarıya imza atarak toplam ve direkt bağlantı artışlarında birinci oldu. Bu Türk sivil havacılığının büyük başarısıdır. Bu artışa en güçlü katkıyı İstanbul Atatürk Havalimanının Orta Doğu bağlantısındaki etkin rolü sağladı. Böylece İstanbul Atatürk Havalimanı Avrupa’dan Asya’ya, Orta Doğu’ya ve Afrika’ya bağlantı noktası olma açısından Dubai Havalimanı’na fark attı."

Atatürk Havalimanının kapasitesinin en üst seviyesinde hizmet verdiğini, yolcu ve yük taşımacılığında sürekli artışların yaşandığını belirten Elvan, "Yakında Atatürk Havalimanı kapasite aşımından dolayı talebe cevap veremeyecek konuma gelecek. Yeni Havalimanının yapımının bir an evvel tamamlanması Türkiye için önem arzediyor. Yeni havalimanımızın hizmete girmesiyle birlikte bütün taleplere cevap verebilen, Avrupa’nın en büyük havalimanına sahip olacağız. Bugün elde edilen raporlarda İstanbul’un bağlantılı uçuşlardaki artışlara bakıldığında, yeni havalimanı yapımı ile ilgili verdiğimiz kararın ne kadar isabetli olduğu görülüyor" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim