• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Pegasus'a 9 milyon TL 'vergi' cezası kesildi

Pegasus'a 9 milyon TL 'vergi' cezası kesildi
Maliye Bakanlığı, leasing ile kiralanan uçaklarda KDV oranını yüzde 1 gösterdiği için Ali Sabancı’ya ait Pegasus şirketine yaklaşık 9 milyon liralık vergi cezası kesti.

Sabancı ise Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmede aynı uygulamayı THY’nin de yaptığını hatırlatarak, aynı incelemenin THY için de yapılmasını istedi. Müsteşar Naci Ağbal’a 220 bin dolarlık saat hediye eden Hamdi Topçu’nun başında bulunduğu THY için bugüne kadar bir inceleme kararı alınmaması ise dikkat çekti.

SABANCI’YA 9 MİLYON LİRALIK VERGİ CEZASI

Taraf Gazetesi’nin haberine göre, risk analiz raporu sonucu gerekçe gösterilerek Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Pegasus hakkında vergi incelemesi başlatıldı. İnceleme geçtiğimiz aylarda sona erdi. Ve inceleme ile görevlendirilen müfettiş, uçak alımlarında kullanılan leasing işlemlerinde KDV’nin yüzde 1 alınmasını eleştirerek şirkete sadece ana para olarak 9 milyon liralık vergi cezası çıkardı. Gecikme zammı ve faizi ile birlikte bu cezanın en az 50 milyon liraya kadar çıkabileceği belirtildi.

“TOPÇU’YA DA KESİN, CEZAYI ÖDEYEYİM”

Bu durum şirketin sahibi olan Ali Sabancı’yı adeta isyan ettirdi. Sektörde bir çok havacılık şirketinin uçak kiralamalarda leasing işleminde KDV’yi yüzde 1 aldığı kaydedildi. Ancak müfettişin bunun yüzde 18 olarak alınması gerektiğini belirterek, sadece Sabancı’nın şirketine ceza kestiği öğrenildi. Ali Sabancı’nın bu durumu anlatmak için Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede, Sabancı’nın aynı uygulamayı THY’nin de yaptığı hatırlatarak, THY’de aynı işlemden dolayı ceza kesilmesi hâlinde, Pegasus’a kesilen cezayı ödeyeceğini ifade etti. GİB yetkileri ise, Sabancı’dan gelen bu talebe bir cevap veremedi. Olayın üzerinden iki üç ay geçmesine rağmen bugüne kadar THY’nin leasing işlemleri konusunda bir inceleme başlatılmadığı kaydedildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim