• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çelebi, Hindistan’da büyümeyi sürdürüyor

Çelebi, Hindistan’da büyümeyi sürdürüyor
Hindistan’dan yeni dönen Çelebi Havacılık Holding İcra Kurulu Başkanı Canan Çelebi, “10 yeni kentte daha olacağız” dedi.

Türkiye’nin ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak 1958’de kurulan Çelebi Holding, geçtiğimiz günlerde 56. yaşını kutladı. 1958 yılında Esenboğa’da 8 metrekarelik bir ofiste 5 işçi ile çalışmalara başlayan Çelebi, bugün Türkiye dahil beş ülkede ve 36 havalimanında, toplam 13 bin 342 çalışanı ile yer hizmetleri, kargo ve antrepo hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Babasının vefatının ardından şirketi kardeşi Can Çelebi ile yönetmek üzere 16 yaşında kolları sıvayan Canan Çelebi, bugün Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak işlerin bizzat başında.
 
“TABLO İKİ YIL SONRA HİNDİSTAN LEHİNE DEĞİŞEBİLİR”

Ekonomist’e konuşan Canan Çelebi, Hindistan’da yeni döndüğünü belirterek bu ülkü pazarı hakkında ilginç bilgiler verdi. Bir süre önce girdikleri Hindistan pazarının Türkiye’deki iş hacimlerini geçebilecek potansiyelde olduğunu kaydeden Çelebi, grubun yer ve kargo hizmetlerinde bu pazarda önemli adımlar attığını kaydetti.

Hindistan’ın Türkiye’den sonra ikinci ülke konumunda olduğunu aktaran Çelebi, iki yıl sonra bu tablonun Hindistan lehine değişebileceğini ifade etti. Çelebi, “100 milyon dolar yatırım yaptığımız Hindistan pazarında Mumbai ve Delhi’de yer hizmetleri ve kargoda önemli bir noktaya geldik. Türkiye’den daha büyük bir yatırım yapacağımız bir ülke olacak.

Hindistan’ı bu kadar cazip kılan ise havacılığın çok hızlı büyümesi. Uçuş sayıları hızla artacak. Uçak ve kargo aracı olarak Hindistan’da yeni 10 kentte daha olacağız” dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim