• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Iron Maiden'in solisti havacılığa giriyor

Iron Maiden'in solisti havacılığa giriyor
Dünyanın en önemli Heavy Metal gruplarından Iron Maiden’ın yıllardır solistliğini yapan Bruce Dickinson, bir başka “metal”le çalışmaya hazırlanıyor. Dickinson, 10 uçaklık filo kurmaya karar verdi.

Dickinson, bir yandan üç yıl süren dünya turuna devam ederken, diğer yandan da havacılık sektörüne ciddi giriş yaptı.

25 yıllık pilotluk sertifikasına sahip Dickinson, geçen yıl leasing, bakım hizmetleri ve pilot eğitimi veren bir şirket kurdu. “Cardiff Aviation” şirketi, gelecek birkaç yılda 10 uçaklık filo oluşturmayı düşünüyor.

Airbus ve Boeing uçaklara tamir, bakım hizmetleri veren Dickinson, aynı zamanda leasing şirketlerinin gözden çıkardığı eski uçakları yeniden elden geçirerek gerektiğinde kendi pilotlarıyla isteyen havayoluna kısa süreli kiralayacak.

British World Airlines ve Astraeus Airlines şirketlerinde “yarı-zamanlı” pilot olarak çalışarak, 7 bin saatten fazla uçuş deneyimine sahip olan Dickinson, aynı zamanda Iron Maiden grubunu da turnelere taşıyor.

2008 yılında Iron Maiden, dünya turneleri için bir Boeing 757 hazırlatmıştı. Dickinson, Cardiff Aviation'ın hangarında uçak kiralama şirketleri ve havayollarına bakım ve tamirat hizmeti satıyor. Cardiff, Boeing ve Airbus'ın tüm tek merkezi koridorlu ve geleneksek tasarımlı uçaklarına hizmet verebiliyor.

Iron Maiden'ın solisti ayrıca leasing şirketlerini, eski, kullanılmayan ve sevilmeyen uçaklarını baştan yaratmaya ikna etmeyi hedefliyor.

Dickinson yaz tatilleri gibi yoğun zamanlarda, havayolu şirketlerinin filosunu artırmak için o uçakları yeni hâle getirip, devren kiralayacak ve kendi pilotlarını kullanacak.

Cardiff Aviation, Avrupa'daki özel amaçlı charter uçuşları yapan uçak ve pilotların ihtiyacını karşılayacak ve daha sonra kış aylarında da uçakları Asya'ya götürerek, oradaki müşterilere hizmet verecek.

Dickinson, Galler'de havayolu pilotlarına eğitim vermeyi ve geçtiğimiz yıl gibi bu planlarını gerçekleştirmeyi umuyor. Dickinson, geçtiğimiz ay Farnborough'da katıldığı hava gösterisinde şöyle demişti: "Bu iş, tüm bu alanların işgal ettiği nişleri bilmekten ve birlikte nasıl göründüklerine bakmaktan geçiyor."

iron2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim