• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ateş Kuşu, 378 ton su ve köpük kullandı

Ateş Kuşu, 378 ton su ve köpük kullandı
Amfibik özelliğe sahip, denize inip kalkabilen CL 215 Ateş Kuşu, 1 Haziran'dan bu yana çıkan yangınlarda alevlere 378 ton su ve köpük attı.

Antalya Havalimanı'na intikal ederek 1 Haziran'da göreve başlayan, Türk Hava Kurumuna (THK) ait amfibik özelliğe sahip, denize inip kalkabilen bir CL-215 Ateş Kuşu, bölgedeki yangın söndürme görevine devam ediyor.

THK Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş, yangın söndürme filosu ve ekip sorumlusu Kaptan Pilot Erdoğan Aslantaş'ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Orman yangınlarıyla mücadelenin, bir "takım oyunu" olduğuna değinen Aslantaş, THK Yangın Söndürme Filosunun da bu takımda yer almasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Aslantaş, THK Antalya ekibinde 4 pilot, 3 teknisyen, bir koordinatör, bir şoför, bir hizmetli olmak üzere toplam 10 personel ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü personeli arasından seçilen bir orman personeli bulunduğunu kaydetti.

Yangın söndürme filosunun sezon boyunca Antalya ve çevresine hizmet verdiğini belirten Aslantaş, şöyle konuştu:

"Yangın söndürme filosu, 1 Haziran'dan bugüne kadar 17 büyük yangın olayına müdahale amacıyla kalkış yapmıştır. Bu orman yangınları sırasında 63 kez su ile karışık köpük atılmıştır. Her bir su atışı 6 tondur. Toplamda 378 ton su ve köpük atılarak, Orman Bölge Müdürlüğünün çok tecrübeli ve başarılı ekipleriyle yangınlar büyümeden başarılı olarak söndürülmüştür. CL-215 uçakları ve ekipmanları, halkımızın fitre-zekat ve kurban derisi yardımları ile satın alınmış uçaklar olup, gelecek nesillerimize miras bırakacağımız milli servetimiz ormanlarımızın korunmasında her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıyla görev yapmaya devam etmektedirler."

Yüceliş de bu yıl önceki yıllardan daha az yangın olması ve yangınların büyümeden söndürülmesi dileğinde bulundu. Yüceliş, filoda görev alan tüm personel ve pilotlara başarılar diledi.

ates2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim