• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Sabancı: Ambarat fiyatına Pegasus'u aldık

Sabancı: Ambarat fiyatına Pegasus'u aldık
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus'u aldığı dönemi hatırlatarak, "Çok fazla para koymadık" dedi.

Sabancı, Türk Telekom'un "PİLOTT Girişimcilik Zirvesi" kapsamında, "Girişimci olarak neler öğrendim?" başlıklı söyleşisinde 17 yıl yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye geldikten, hayatını Türkiye'ye geldikten sonra ve önce diye ikiye ayırdığını söyledi.

Yurtdışında yaşadığı dönemde hayatının çok daha basit olduğunu, problemlerini çözdüren değil çözen bir insan olduğunu, dönüşünden sonra Akbank'ın Bahçekapı şubesinde çalışmaya başladığını anlatan Sabancı şunları aktardı:

"Bunca yıl yurtdışında yaşadıktan sonra Akbank'ın Bahçekapı şubesine niye geldim? Newyork'da okurken düşünüyordum ki, 'Türkiye benim gibi bir evladı olduğu için çok şanslı'. Türkiye'ye gelince anladım ki, bu tam böyle değilmiş. Çünkü 17 senelik yurtdışı hayatım benim Türkiye'yi bilmemi önledi. Akbank süreci benim Türkiye'yi daha hızlı öğrenmemi sağladı. Hakikaten orada veznede çalıştım. O kontaklarım bana hala yardımcı oluyor."

Aile şirketinde görev alması beklenirken, kendisinin başka bir yol seçtiğini belirten Sabancı, sonraki süreçle ilgili, "O dönem önce ne yapmak istemediğime karar verdim. Ne yapmak istediğine karar verirken vakit hızlı geçiyor, oysa ne yapmak istemediğine karar vermek daha önemli. Hayatta ne yapmak istemiyorsan onu bırak, şahsi bir risk al" dedi.

Sabancı Pegasus'u satın alma sürecine ilişkin de şu bilgileri verdi: "Muazzam şanslı bir adamım, çok doğru bir zamanda, çok doğru bir sektöre iyi bir ekiple girdim, muazzam bir ekiple çalışıyorum. Çok fazla para koymadık. Bir ara eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile Kayseri'deyken, Galatasaray Nordin Amrabat'ı aldı. Galatasaray'ın aldığı fiyata biz Pegasus'u almıştık. Ama sonra doğru iş modeli geldi. Doğru iş modeli doğru zamanda geldi ve tüketici yeni bir ihtiyacını farketti. Doğru ekip bunu 10 senedir icra ediyor."

İş yaşamında ve girişimcilikte nelerin önemli olduğu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Sabancı, tüketiciyi rahatlatmanın önemine işaret ederek, "Ayrıca senden iyi insanlarla çalışmayı bilmen lazım, işlerini yücelten bir kişi değil bir gruptur ve ürünü kendine göre değil genelin tüketebileceği bir şey yapmak lazım, zenginliği paylaşmayı da bilmek gerek" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim