• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Pegasus'tan Dünyanın En Güzel Hediyesi

Pegasus'tan Dünyanın En Güzel Hediyesi
Pegasus’un bir kız çocuğunun hayalindeki tatilin resmini gökyüzünde uçuracak olan kampanyası Dünyanın En Güzel Hediyesi’nde kazanan resim belli oldu.

Pegasus Hava Yolları, filosuna yeni katılan uçaklarına Pegasus Aile Bireylerinin son doğan kız çocuklarının isimlerini verme geleneğini, 2011 yılından beri misafirleri ile  “Dünyanın En Güzel Hediyesi” kampanyası aracılığıyla paylaşıyor. “Dünyanın En Güzel Hediyesi” kampanyasının içeriği bu yıl, 3-10 yaş arasındaki kız çocukları için “Hayalindeki Tatil” temalı bir resim yarışması ile zenginleştirildi.

8 Eylül’de sona eren yarışmanın ardından toplanan ve geçmiş senelerde Pegasus uçaklarına isimleri verilen kız çocuklarından oluşan jüriye, kampanyanın tüm hazırlık sürecinde danışmanlık desteği veren Gelişim Uzmanı Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu eşlik etti. Jüri, değerlendirmesi sonucunda Pegasus’un Mart ayında filosuna katılacak olan uçağına giydirilecek resmi belirledi.

Yaklaşık 7400 resim arasından seçilen ve resmiyle hayalindeki tatili Pegasus’un en yeni uçağıyla gökyüzünde dolaştırmaya hak kazanan kız çocuğu, yarışmaya İzmir’den katılan 9 yaşındaki Ada Eminağaoğlu oldu. Çizdiği resim ile birlikte Ada’nın isminin de verileceği yeni uçak, Mart ayından itibaren Pegasus’un geniş uçuş ağı ile yurt içinde 30, yurt dışında 56 olmak üzere 36 ülkede 86 noktada Pegasus misafirleri ile buluşacak.

Ada Eminağaoğlu: Resmimi Pegasus uçağı üzerinde görecek olmak beni çok mutlu ediyor

Yarışma sonucunda çizdiği resim birinci olan 9 Yaşındaki Ada Eminağaoğlu yarışmayı kazandığını duyduğunda hissettiklerini şöyle ifade etti: “Hayalimdeki tatilin resmini katıldığım kursta, yaz tatilini düşünerek çizdim. Uçakla gezmeyi çok seviyorum. Yaz tatilinde uçakla bir yere gitsek diye düşündüm ve resmimi yapmaya başladım. Sonuç açıklandıktan sonra birinci seçilmem beni çok heyecanlandırdı. İlk başta inanmadım ve babamın yanlış anladığını düşündüm. Resmimi Pegasus uçağı üzerinde görecek olmak beni çok mutlu ediyor. ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ sayesinde pek çok kişi çizdiğim resmi görecek ve bence benim gibi deniz kenarına uçakla gitmekten mutluluk duyacaklar.”

Kız çocuklarının çizdikleri resimleri incelerken yarışma için belirlenen “hayalindeki tatil” temasının, çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak için doğru bir konu başlığı olduğunu gözlemlediğini aktaran Gelişim Uzmanı Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu: “Çocukların hepsi resimlerinde, tatil onlar için her ne ise onu yansıtmışlardı. Resimlerin tamamında keyif ve eğlence teması hakimdi. Resimlerde çocukların tatil denildiğinde anladıkları ortak şeylerin deniz, güneş, bulut olduğunu gördük.  Çocuklardan oluşan jürimiz için değerlendirme süreci geliştirici bir tecrübeydi. Jürideki çocuklarımız çok çabuk birbirlerine adapte oldular. Her biri çok katılımcıydı. Jürimiz teknik bir değerlendirmeden ziyade duygularını katarak seçim yaptı. Kazanan resim için hepsinin ortak görüşü “bu resim beni mutlu etti, eğlendirdi” şeklinde oldu. Kampanya duygusal olarak tatilin enerjisini, coşkusunu ve mutluluğunu bana da hissettirdi. Çocuklara ve ailelerine değer duygusu verdirten, hayatları boyunca unutamayacakları bir tecrübe oldu. Kazanan resmin uçağın üzerinde çok güzel duracağına, tatil duygusunu yaşatacağına eminim. ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ gibi hem çocuklara hem ebeveynlere aynı heyecanı yaşatan bir kampanya yarattıkları ve kampanyanın içerisinde yer aldığım için Pegasus’a tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

pegasus2.20140915124246.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim