• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Etihad Havayolları 'IATA' dünya finans sempozyumu'na ev sahipliği yaptı

Etihad Havayolları 'IATA' dünya finans sempozyumu'na ev sahipliği yaptı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından 17-18 Eylül 2014 tarihlerinde Abu Dabi’de düzenlenen Dünya Finans Sempozyumu’nun ev sahipliğini üstlendi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından 17-18 Eylül 2014 tarihlerinde Abu Dabi’de düzenlenen Dünya Finans Sempozyumu’nun ev sahipliğini üstlendi. Uluslararası havacılık sektöründen 700’den fazla katılımcının ilgi gösterdiği sempozyum, 17 Eylül Çarşamba günü Abu Dabi Emiri ve Kültür, Gençlik ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan’ın ev sahipliğinde Jumeirah Etihad Kuleleri’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. 
 
Sempozyumun açılış sunumunu gerçekleştiren Etihad Havayolları CEO’su ve Başkanı James Hogan, dünyanın en hızlı büyüyen ticaret merkezlerinden biri olan Abu Dabi’nin aynı zamanda büyüyen bir uluslararası havacılık üssü de olduğunun altını çizdi: “Hava taşımacılığı sektörü, Orta Doğu’da dünyanın genelinden daha hızlı büyüme gösteriyor ve Hindistan, Çin ve Afrika gibi gelişmekte olan pazarlar ile yerleşik pazarları birbirine bağlayan konumuyla Abu Dabi en yüksek performans sergileyen merkezlerden biri... Etihad ve uçuş ortakları bu büyümenin başlıca itici güçleri arasında yer alıyor ve Abu Dabi Uluslararası Havalimanı sadece bizim değil Abu Dabi’nin büyümesi açısından da büyük önem taşıyor.” 
 
Hogan ayrıca Etihad Havayoları’nın organik büyüme, ortak uçuş anlaşmaları ve stratejik açıdan önem arz eden havayollarına yapılacak azınlık hissesi yatırımlarının bileşimiyle büyümeyi sürdüreceğini açıkladı. Şirketin aralık ayında teslim almaya başlayacağı Boeing 787-9 Dreamliner ve Airbus A380 super jumbo uçak siparişlerini de hatırlatan Hogan, filolarını öncü ürünlerle yenilemeye devam edeceklerini kaydetti. 
 
Etihad Havayolları Hakkında
2003 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi olarak kurulan Etihad Havayolları, 2013 yılında 11,5 milyon yolcu taşıdı. Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da halihazırdaki uçtuğu veya başlayacağını duyurduğu toplam 103 uçuş noktası bulunan şirketin filosu 102 Boeing ve Airbus uçaktan oluşuyor. Etihad Havayolları’nın ayrıca 71’i Boeing 787, 10 Airbus A380, 25 Boeing 777-X ve 62 Airbus A350 olmak üzere toplam 210 uçaklık siparişi bulunuyor. airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia ve Jet Airways ile özkaynak anlaşması bulunan Etihad Havayolları, halihazırda İsviçre merkezli girişim yatırımı Etihad Regional* için de resmi onay bekliyor. Daha detaylı bilgiye şirketin www.etihad.com adresindeki web sitesinden ulaşılabiliyor.
 
 
Bu haber toplam 980 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim